11 грудня 2023 20:24

Мирослав СТУПАР: "Був очевидний фол проти Ваната з боку захисника, який припустився позиційної помилки"

17-й тур чемпіонату УПЛ завершувався сьогодні двома поєдинками в Києві, де були три вилучення з поля, 15 попереджень і реалізований пенальті.

Відомий у минулому рефері Мирослав Ступар ексклюзивно для Sport.ua прокоментував справедливість цих покарань:


«Загалом, цього разу обійшлося без серйозних огріхів арбітрів. Зокрема, Солов'ян, що обслуговував матч «Металіст 1925» – «Олександрія», спочатку не помітив моменту зіткнення Кулаковського та Дмитренка, після якого «містянин» впав, але після консультацій з VAR сигналізував, що пенальті не призначить.


До речі, я на місці Солов'яна не карав би олександрійця Плаксу жовтою карткою, коли після забитого голу він на камеру показав напис на щитку: «Поверніть Героїв Азовсталі».


Так, десь було порушено правило поводження з амуніцією, але ж йде війна, а напис був патріотичний і злободенний. Як на мене, арбітру слід було зробити Плаксі усне зауваження й уточнити, що у випадку повторення буде попередження.


Що ж до поєдинку «Динамо» – «Оболонь», то на перебіг подій вплинуло вилучення вже на 13-й хвилині «пивовара» Вовкуна. Був очевидний фол проти Ваната з боку захисника, який допустив позиційну помилку. І коли за повторне попередження поле змушений був залишити Мороз й в епізоді з призначенням пенальті у ворота «Оболоні» все було згідно букви закону».