11 грудня 2023 18:59

Журналіст назвав позиції "Динамо", які вимагають посилення, та перерахував кандидатів на них з чемпіонату України

Блогер Віктор Вацко перерахували позиції "Динамо", які вимагають посилення.


- Перша позиція, яка потребує посилення – позиція центрального захисника. Я навіть замислився б над тим, щоб взяти двох гравців цього амплуа. Жоден із центрбеків "Динамо" цього сезону не відзначився стабільною грою. Попов найдосвідченіший, але знову боровся з травмами. У нього максимум чотири гра поспіль у сезоні. Біловар вказує, що не тягне цей рівень. Нікого з нас не назве основної пари центральних захисників "Динамо" прямо зараз. Жоден не зіграв впевнено та безпомилково.


Якщо обирати з чемпіонату України, то киянам потрібний готовий футболіст на цю позицію. А в нас такого нема. Багато розмов про Безкоровайного із "Кривбасу", але там є питання до швидкості. Якщо він пустить нападника за спину, то виникають проблеми. А "Динамо" хоче хоче грати в атакуючий футбол з високо розташованою лінією оборони. Плюс "Кривбас" у такому становищі, що може поборотися за чепіонсто. Тому продавати своїх ключових гравців прямому конкуренту нелогічно.


Особисто я віддав би перевагу захиснику "Зорі" Батагову, якщо говорити про вміння починати атаки. В Україні у нього конкуренти у цьому плані лише Ракицький та Матвієнко. У Батагова дуже сильна ліва нога та швидкість. Він якісно грає у єдиноборствах. Але треба серйозно працювати у позиційній грі. Йому лише 21 рік, але має вже півсотні матчів в Україні та єврокубках.


Ще "Динамо" потрібний вінгер. У киян є лідер Ярмоленко. Він в порядку, але йому 34 і зараз він відновлюється після серйозної травми. Із його альтернативою є проблеми. Серед опцій Волошин, Беніто та Караваєв. Але жоден із них не переконав. А тим часом у "Чорноморці" грає 21-річну Брагару. Швидкий. Для "Динамо" це важливо. Він технічний, правша, але з гарною лівою ногою. Має великий досвід гри на правому фланзі. Інша справа, що якби в "Динамо" звернули увагу на Брагару, то там був би конкурент в особі "Шахтаря", який цікавиться цим футболістом. Інший варіант – Гуцуляк. Скоро йому виповниться 26. Він у розквіті сил. Коли він у "Карпатах" переходив з юнацького футболу до дорослого, його називали другим Ярмоленком. Високий, ліва нога, гарна техніка. Але в нього проблеми зі швидкістю та якістю роботи в обороні.


Ще я звертаю увагу на позицію центрфорварда у "Динамо". Там лише один Ванат. Беніто там неорганічний. Супряга повертається у великий футбол. У Луческу з приводу нього була недовіра та великий скепсис. Це негативно впливає на будь-якого футболіста. Можливо Шовковському вдасться його реанімувати. Є ще перспективний 17-річний Пономаренко. Але поки що він сируватий для вирішення серйозних турнірних завдань. У Прем'єр-лізі є центрфорвард, який уже готовий до "Динамо". Я кайфую від його футболу. Це нападник "Зорі" Герреро. Йому 23 роки. Мені дуже подобається його стиль гри. Швидкий та дуже хитрий футболіст. Може нав'язати силову боротьбу захисникам. Має дуже гарне почуття позиції. Має приголомшливу ефективність у чемпіонаті України.