8 грудня 2023 16:59

"Полісся" та "Дніпро-1" зіграли внічию

Принципове протистояння? Та щось у цьому є. У першому колі між цими суперниками був дуже емоційний матч – з вилученням, шаленим голом на останніх секундах, з напругою на тренерських містках. Зараз родзинка інша. "Полісся" та "Дніпро-1" – прямі конкуренти, яких у турнірній таблиці розділяли два очки. Обидві команди підійшли до матчу з рішучим настроєм.


Хоча й не з оптимальною кадровою обоймою. За "Полісся" не могли зіграти Морозко та Шабанов, за "Дніпро-12 – Лєднєв. Але навряд чи це причина малої кількості гольових моментів до перерви. Матч не вражав швидкостями та різноманіттям, цілком відповідаючи своїм градусом зимовому антуражу. Козак бив зі штрафного – і це була заявка на успіх від "Полісся". Але згодом перевагу перетягнули на себе гості.


Вони могли претендувати на пенальті, коли Піхальонку ліктем врізали по потилиці. А коли пройшов пас з глибини на Рубчиенського – був шанс виходу тет-а-тет. Винахідливо передачею Філіппова шукав Танчик, але й тут не зрослося.


"Полісся" активно атакувало зусиллями Макуани. Але єдиний його момент у першому таймі обернувся ударом, після якого м'яч пролетів паралельно з лінією воріт. Приблизно так, як на початку другого тайму після прострілу Адам'юка з правого флангу. Різниця в тому, що у "Дніпра-1" знайшовся той, хто результативно підставив ногу – Олександр Філіппов забив свій шостий гол у чемпіонаті.


Дуже швидко Філіппов опинився у ситуації, коли претендував на дубль. Але плани не здійснилися через офсайд. Зате здійснилися плани "Полісся". Плани, які виникли спонтанно, ситуативно. Ніщо не віщувало прориву, аж поки неузгодженістю дій захисників "Дніпра-1" не скористався Лукас Тейлор. Важливо зазначити, що на завершальній фазі епізоду бразилець протиснув Сарапія, після чого вдало пробив повз Кінарейкіна.


Гра трохи розкрилася, що вилилося у моменти Піхальонка та Грицука. Але забити "Полісся" могло з пенальті, якби після перегляду ВАР Микола Балакін не змінив свого рішення вказати на "крапку". Шастал падав після передачі Макуана й контакту з захисником "Дніпра-1", але судді вирішили, що за власної ініціативи. Таке рішення, певно, спровокує менше нарікань, ніж якби було пенальті.


Наприкінці ігрового часу "Дніпро-1" тримав м'яча на половині поля суперника, діючи з позиції сили. Попри те, що "Полісся" дуже різко увірвалося в УПЛ, дніпряни зуміли знайти підхід до зухвалого новачка. Власне, після приходу Юрія Максимова "Дніпро-1" має підхід до кожного. Тому ця команда й перебуває серед лідерів. Але ще не факт, що стане "зимовим чемпіоном".


"Полісся" – "Дніпро-1"


Голи: Тейлор 62 - Філіппов 49


"Полісся": Бойко — Смоляков, Гітченко, Чоботенко, Тейлор — Крушинський (Кушніренко 56), Танковський — Макуана, Грицук (Аріельсон 56), Козак (Шастал 70) — Будківський


"Дніпро-1": Кінарейкін — Кравець (Мірошниченко 68), Сарапій, Сваток, Адамюк — Рубчинський, Бабенко — Танчик Пуріта 90+2), Піхальонок, Гуцуляк — Філіппов


Попередження: Будківський 63, Шастал 84, Тейлор 90+2 - Рубчинський 20