7 грудня 2023 09:06

Діти Абрамовича отримали литовські паспорти, аби допомогти йому обійти санкції

Фото - ua.depositphotos.com


Двоє дітей російського мільярдера Романа Абрамовича отримали і, можливо, досі мають литовське громадянство.


Джерело: "Європейська правда" з посиланням на розслідування Сієнського центру журналістських розслідувань, яке наводить LRT


Деталі: За даними розслідування, литовські паспорти Аркадія та Анни Абрамович використовувалися в операціях, які могли бути спробою обійти санкції ЄС, накладені на мільярдера після російського вторгнення в Україну.


Діти Абрамовича брали участь у зміні структури управління його активами.


Розслідувачі проаналізували документи, згідно з якими принаймні в одному з десяти фондів, якими керує Абрамович, бенефіціарами вказані двоє його дітей з литовським громадянством.


Фотографія литовського паспорта Аркадія Абрамовича була знайдена серед тисяч документів, що витекли з кіпрської фінансової компанії Meritservus. Справжність документа була підтверджена підписом лондонського адвоката.


Журналісти-розслідувачі не змогли встановити, коли Анна Абрамович отримала литовський паспорт.


Департамент міграції Литви відмовився коментувати громадянство дітей Романа Абрамовича, заявивши, що ця інформація захищена Загальним регламентом про захист даних (GDPR) і що Анна і Аркадій не вважаються публічними особами.


Нагадаємо, на Кіпр прибули агенти ФБР, які допомагатимуть розслідувати порушення санкцій, запроваджених проти російських олігархів у зв’язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україну.


А напередодні США викрили бельгійського бізнесмена, який постачав військові товари до Росії.