6 грудня 2023 19:43

"Кривбас" підтвердив: клуб викупить Дібанго, є варіанти продажу

Генеральний директор «Кривбасу» Володимир Баєнко розповів про те, що клуб має намір незабаром викупити у «Левадії» контракт захисника Івана Дібанго, щоб потім його вигідно продати.


- Іван наразі не є повноцінним футболістом «Кривбасу». Опція його викупу вже активована?

- Ця опція буде активована, скоріш за все, у зимове трансферне вікно. Але у нас є опція викупу як зимою, так і влітку. Безпосередньо ми з тренерським штабом та президентом будемо вирішувати, коли саме її активувати. Попереду перемовини з «Левадією», самим футболістом. Тому ще зарано про це розмовляти. Найголовніше – вона є. Далі вже юридичні справи.


- Чи можемо ми наразі говорити про інші клуби, які проявляють зацікавленість у Дібанго?

- Так, дуже великий інтерес до Івана, багатьох інших наших гравців з боку інших клубів. «Кривбас» наразі – лідер УПЛ, тому це не дивно.


- Багато чуток і роздумів ходить стосовно ймовірної суми трансферу. Чи є якийсь мінімум, за який клуб міг би погодитись відпустити одного з лідерів сьогоднішнього «Кривбасу» - Івана Дібанго?

- Цей мінімум залежить від президента клубу. Але однозначно ця сума буде більше, ніж зараз пропонують клуби. У нас вже зараз є деякі пропозиції. Не тільки по одному гравцю, по деяких. Наразі «Кривбас» ставить перед собою завдання – потрапляння до єврокубків. Тому все буде вирішувати президент у комунікації з головним тренером клубу.


21-річний Дібанго у цьому сезоні провів 17 матчів, забив 1 гол і зробив 4 асисти.


Фото: ФК "Кривбас"