1 грудня 2023 09:18

"Він не був потрібний навіть скаутам". Мальдіні - про перехід Тоналі в "Мілан"

Легенда «Мілана» і колишній технічний директор «росонері» Паоло Мальдіні розповів про купівлю та продаж півзахисника Сандро Тоналі.


«Ми зробили б усе можливе, щоб не відпускати його. Ми ніколи не були проти великих трансферів, але цього не було необхідності. За Сандро ми виклали 1/5 загальновідомої вартості і провели жаркі дискусії з генеральним директором та власниками: він не був потрібен навіть скаутам», — наводить слова Мальдіні журналіст Ніколо Скіра у соцмережі Х (раніше Twitter).

23-річний Тоналі виступав за Мілан з 2020 року. Перший сезон у клубі Сандро провів на правах оренди за €5 млн, за підсумками якої було викуплено за суму близько €15 млн. Влітку 2023 півзахисник перейшов до англійського «Ньюкасл Юнайтед». Сума трансферу склала близько €70 млн.

Нагадаємо, у серпні 2018-го Мальдіні був призначений директором розвитку клубу, а через рік отримав посаду технічного директора. Італієць став переможцем номінації «Кращий європейський менеджер» на врученні нагород Golden Boy Awards 2022. У червні 2023 року Мальдіні залишив посаду технічного директора «Мілана».