1 грудня 2023 08:35

Фанати "Легії" влаштували масові заворушення перед грою з "Астон Віллою" після урізання кількості квитків для гостей через бійку в Алкмарі. Постраждали троє поліцейських

Вболівальники "Легії" влаштували масові заворушення в Англії.


Конфлікт виник через розбіжності, пов'язані з розподілом квитків. «Легія» повідомила, що англійський клуб відмовлявся виділити встановлену УЄФА кількість перепусток на гру (2100 – 5% від місткості стадіону), після чого сторони провели переговори та домовилися щодо 1700 квитків – стільки ж у Польщі надали англійцям. «Ця пропозиція була офіційно прийнята та належним чином задокументована у звіті делегата УЄФА від 21 вересня», – стверджує польський клуб.


Однак 2 листопада "Легія" отримала повідомлення про перегляд домовленості. Кількість квитків було скорочено до 890. Після цього варшавський клуб неодноразово звертався до «Астон Вілли» із закликом дотримуватися правил та угоди, а також заздалегідь направив своїх представників на гру з метою проведення переговорів, проте досягти успіху не вдалося.


"Астон Вілла" теж опублікувала своє роз'яснення. Так, вона заявила, що скоротила кількість квитків для гостей до 1002 року на підставі консультацій з органами безпеки після бійки за участю польських фанатів на грі з АЗ. Англійський клуб зазначив, що протягом останніх днів пропонував «Легії» співпрацювати з метою безпечного відвідування гри польськими фанатами, але не отримав згоди.


Daily Mail передає, що незадовго до початку матчу вболівальники "Легії" попрямували до стадіону, але були зупинені поліцією. Вони запустили сигнальну ракету до представників правоохоронних органів, після чого почалися зіткнення. Внаслідок поранення отримали троє поліцейських.


Стверджується, що деяким фанам вдалося прорватися на стадіон під час першого тайму. При цьому «Астон Вілла» повідомила, що офіційно на матч не було допущено жодного вболівальника.