29 листопада 2023 17:05

Клаттенбург про гол ПСЖ: "Ньюкасл" пограбували. Пенальті суперечив усім вказівкам УЄФА"

Колишній англійський футбольний суддя заявив, що "Ньюкасл" пограбували у грі з "ПСЖ".


"Ньюкасл" має повне право вважати, що його пограбували. Кіліан Мбаппе в жодному разі не мав отримати в подарунок цей шанс зрівняти рахунок із пенальті на 8-й хвилині доданого часу.

Шимон Марчиняк судив фінал чемпіонату світу у 2022 році, а Томаш Квятковський асистував йому як ВАР. Це досвідчена і дуже шанована пара арбітрів, але це має бути розцінено як одну величезну помилку з їхнього боку.

Ми просимо лише того, щоб наші судді та відеоасистенти були настільки ж сильними, наскільки і послідовними у прийнятті рішень.

Раніше в цьому лігочемпіонському протистоянні ми бачили, як м'яч стукнувся об стегно Льюїса Майлі і потім потрапив йому в руку, яка була трохи відставлена від корпусу. Квятковськи тоді вирішив не викликати Марчиняка до монітора для перегляду.

А потім, коли гра вже зайшла далеко у доданий час, ми бачимо майже ідентичний епізод. М'яч рикошет від грудей Тіно Лівраменто і влучає у його лікоть. І цього разу Квятковський радить Марчинякові переглянути відеозапис.

Перебуваючи біля монітора, Марчиняк переконується, що рука Лівраменто витягнута – через специфічний ракурс, який йому демонструє ВАР. Було не так, і кут огляду з-за воріт чітко доводить це. Завдяки телетрансляції всі ми бачили ракурс із-за воріт, а ВАР не показував його Марчиняку.

Лівраменто не збільшував площу тіла. Його рука перебувала у природному становищі з урахуванням руху, який він робив. Він не мав часу відреагувати на відскок.

Цей пенальті суперечив усім вказівкам УЄФА. "Ньюкасл" заплатив ціну», - написав Марк Клаттенбург.