22 листопада 2023 12:57

Володимир МИКИТИН: "Якщо в плей-оф дістанеться Вельс, треба брати реванш"

23 листопада стане відомий суперник національної збірної України з футболу в раунді плей-оф в боротьбі за путівку на Євро-2024.


В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Володимир Микитин розповів, що на його думку, перешкодило підопічним Сергія Реброва взяти гору в заключному матчі групового етапу над італійцями й оцінив шанси наших хлопців в стикових матчах:


– Вже пройшло кілька днів після протистояння з «Скуадрою Адзуррою», а перед очима й досі ігровий епізод на 93-й хвилині, коли захисник італійців збив Михайла Мудрика, за що не був покараний 11-метровим. За яке ж тоді порушення призначати пенальті, чому не втрутився арбітр VAR? Не знаю чи дискваліфікують за цю витівку в Леверкузені рефері Мансано з Іспанії, але, звісно, від цього нашій збірній легше не буде. Шанс пробитися напряму на Євро-2024 був втрачений.


– Щоб ви відзначили в діях української збірної і над усуненням яких недоліків ще треба попрацювати при підготовці до раунду плей-оф?


– Тренерський штаб на чолі з Сергієм Ребровим обрав правильну стратегію: вистояти в першому таймі, не пропустити швидкий гол, а вже після перерви додати обертів й постаратися вирвати перемогу. Хлопці були дуже мотивовані, горіли бажанням зіграти через не можу. Не було питань й по фізичній підготовці, під натиском українців «Скуадра Адзурра» наприкінці поєдинку виглядала втомленою й зосередилася на обороні. Здавалося, ще трохи й таки дотиснемо суперника. На жаль, все зіпсувала непереконлива гра наших в завершальній стадії наступу. Знову непомітним був Довбик, часто випадав з гри Мудрик, як і в першому поєдинку з італійцями, загубився Циганков. Номінальні господарі за шаленої підтримки вболівальників не награли на перемогу, якщо врахувати ту мізерну кількість гольових моментів, створених біля воріт гостей. Ось чому Сергію Реброву зараз слід звернути першорядну увагу на підсилення атакуючих дій, бо без забитих м'ячів у кращому випадку можна розраховувати лише на нічию.


– Завтра дізнаємося, з ким українці поміряються силами в раунді плей-оф. Не виключений варіант, що першим суперником буде Уельс, якому поступилися в боротьбі за путівку на останній чемпіонат світу.


– Знаєте, мене непокоїть, що українська збірна невдало проводить стикові поєдинки. Сподіваюся, що в березні наступного року з цією сумною традицією буде покінчено. Нині в України доволі збалансований склад: ветерани доводять,що є ще порох у порохівниці, прогресує молодь. У переважної більшості гравців чималий міжнародний досвід. Як бачите, плюсів вистачає. А в того ж потенційного суперника – Уельсу - кілька лідерів вже завершили виступи за збірну. Отож, буде нагода взяти реванш,от тільки б ще Довбик почав доводити, що може забивати не тільки за «Жирону».


Фото: ФК "Зоря"