21 листопада 2023 09:55
1

"Потрібно було давати жовту Мудрику за симуляцію": Ступар шокований скандальним рішенням арбітра в матчі з Італією

Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував скандальний момент з непризначеним пенальті на Михайлові Мудрику у матчі відбору Євро-2024 Україна – Італія.


У понеділок, 20 листопада, збірна України провела заключний матч відбору до Євро-2024 проти Італії. Команда Сергія Реброва не змогла обіграти колектив Лучано Спаллетті, який завдяки нічиїй 0:0 напряму вийшов у фінальну частину турніру.


Але сам матч запам'ятався резонансним епізодом, що трапився на 90+3-й хвилині. Хавбек італійців Браян Крістанте і Михайло Мудрик разом йшли на м'яч у штрафному гостей. Але гравець Роми зіграв у ногу вінгеру Челсі, а головний арбітр зустрічі Хесус Хіль Масано навіть не скористався системою ВАР.


Ексрефері ФІФА Мирослав Ступар ексклюзивно для сайту «Український футбол» розібрав скандальну ситуацію.


«Таке враження, що у цій грі не було ВАРу. У мене одне питання: чому в моменті з Мудриком промовчав арбітр ВАР? Головний суддя добре бачив цей епізод, але побоявся брати на себе відповідальність і ставити пенальті. Навіть ВАР не пішов дивитися».

Експерт вважає що пенальті на Мудрику стовідсотково був, але іспанському судді не вистачило духу визнати факт порушення з боку іменитого суперника.


«Якби він його подивився, то однозначно мав ставити пенальті, тому що контакт був, захисник ставив ногу, як бар'єр, а Мудрик прокинув вже м'яч. Арбітр не захотів себе підставляти. Якщо б він пішов дивитися ВАР – це був би для нього саморостріл.

Але якщо він не поставив пенальті, то треба було давати жовту картку Мудрику за симуляцію».

Найшли чесних і справедливих-іспанця?