20 листопада 2023 21:18
1

Журналіст: "Наше покоління 2002 року – це, напевно, буде останнє сильне покоління на юнацькому рівні"

Ігор Циганик у своїй авторській програмі "Циганик LIVE" висловився про проблему юнацького футболу в Україні.


- Я дуже уважно стежу за юнацьким футболом. Неодноразово говорив із тренерами, які працюють у цій системі, і можу сказати про один момент. Наше покоління 2002 року - це, напевно, буде останнє сильне покоління на юнацькому рівні. Це Забарний, Судаков. Усі казали, що це сильне покоління.


За ними йде покоління 2004 року і там уже немає таких сильних футболістів. Вони почали формуватися у 2014 році, коли ми вже мали війну, коли академія "Шахтаря" вже переїхала. Коли приватні футбольні школи почали закриватися, коли люди стали менше віддавати своїх дітей на футбол.

І зараз Кузнєцов повіз саме покоління 2004 року. Розумієте? І те, що там немає суперфутболістів... Це одразу видно. Це проблема. Коли тренер приходить на роботу до збірної, він не має такого покоління. Він хотів би дати результат, але можливості немає. За час війни у нас зменшився потік футболістів у школу та відбір.

Один із найяскравіших футболістів 2006 року - це Дігтяр із "Металіста". За ним стежу і я, і багато наших клубів. І навіть багато топових європейських клубів. Людина вже зараз грає у першій лізі. Є якісь цікаві персонажі. Але чи є якесь покоління... А далі буде гірше. Ми втрачаєм. Це потрібно розуміти і вигадувати якісь варіанти не кількістю, а якістю.

Кузнецов повіз 2005 і частину 2006 р.н. Кирило Дигтяр - гравець 2007 р.н. Тому у Циганика, як і завжди, все погано із цифрами.