20 листопада 2023 15:07

"Я щасливий, що не здався". Гравець збірної Мальти пропустив майже 900 днів через травми, але зіграв проти Англії

У п'ятницю, 17 листопада, гравець збірної Мальти втілив свою мрію, вийшовши грати на Вемблі.


Джоді Джонс - британський футболіст, який завдяки батькові вирішив змінити футбольне громадянство на Мальту.

У 2016 році, будучи гравцем Ковентрі, Джонс порвав хрестоподібні зв'язки лівого коліна і надовго вибув з футболу. Ледь відновившись, він знову отримав ту ж травму на тренуванні.


Ще через рік, Джоді спробував знову повернутися у футбол і знову порвав зв'язки, але тепер уже на лівому коліні. У підсумку через таку потрійну травму гравець пропустив 897 днів, але все одно повернувся у футбол.

У 26-річного футболіста повірили в Ноттс Каунті, однак вирішили зробити з форварда гравця лівого флангу. У деяких матчах Джонсу доводилося грати навіть лівого захисника.

У 2022 році він дебютував за збірну Мальти, а нещодавно здійснив мрію, вийшовши на поле Вемблі в матчі проти збірної Англії.

"Я знав, що будуть такі дні, якими я буду дорожити. Особливо після того, як мій батько сказав мені, що візьме з собою мою бабусю, адже вона вперше була на грі після моєї першої травми. Їй дуже сподобалося.

Якби я здався, то почувався б боягузом після всього, що вони зробили для мене в моїй кар'єрі. Я був дуже пригнічений. Втретє я подумав, що все скінчено. Я плакав удома і думав, що більше ніколи не буду грати.

Я повернувся майже на три роки назад, але зараз я вперше відчуваю, що повернувся до себе, і це приємно", - наводить слова Джонса DailyMail.

У поточному сезоні Джоді Джонс провів 17 матчів, в яких відзначився двома голами і сімома асистами.