20 листопада 2023 10:27

Ігор ЦИГАНИК: "Дай Бог, щоб традицію Шевченка продовжив і Ребров"

Відомий український журналіст та коментатор на каналі «2+2», ексведучий програми «ПРОФУТБОЛ» і постійний експерт «Рейтингу Букмекерів» Ігор Циганик зробив прогноз на матч кваліфікації до Євро-2024 Україна – Італія.


- Вирішальна гра для України у відбірному етапі на Євро-2024. Хоча я би особливо не накручував ситуацію, адже буде в разі невдачі для України шанс потрапити до Німеччини через плей-оф проти значно слабших опонентів. Тому це така своєрідна перша спроба для нас.

Якщо говорити про саму гру, то італійці дуже хороше враження залишили по матчу з Північною Македонією (5:2). Ускладнює нам проблему те, що Україну влаштовує лише перемога. На моїй пам’яті вмотивованого так само суперника, якого ми перемогли – це була збірна Португалії. І так само тоді це був топ-суперник, і так само чинний чемпіон Європи. Традиція хороша, маємо усі шанси продовжити її. В останніх турах відбірного етапу Україна традиційно перемагає чемпіонів Європи. Дай Бог, щоб традицію Шевченка продовжив і Ребров.


Італійці будуть грати дуже обережно. Те, що вони там у ЗМІ розповідають, що думають лише про перемогу, що не будуть закриватися, що не думають про нічию, яка їх цілком влаштовує – я в це не вірю. Вони вміють досягати позитивного для себе результату, особливо, якщо візьмуть м’яч під власний контроль.


Збірній Україні потрібно максимально пресенгувати «Скуадру Адзурру. Потрібно максимально нав’язувати боротьбу. У змаганні такого шахового футболу, ми навряд чи зможемо щось зробити.


Але шанси є. Було б взагалі ідеально, якби ми змогли швидко відкрити рахунок, забити першими – шанси тоді значно зростуть довести гру до переможного результату. Так само слід враховувати, що Італія провела офіційний матч проти Північної Македонії, витратила сили, а ми грали товариський спаринг проти «Лехії» двома складами. Гадаю, десь з 60 хвилини італійці будуть відчувати втому, підсідати.

Отже, не ризикну ставити на перемогу збірної України, але поставлю на обмін голами у Леверкузені та гол Артема Довбика – нападник «Жирони» нині перебуває у чудовій формі, може знову відзначитись влучним пострілом.