19 листопада 2023 09:53

"Не сказав би, що Мілевський гірший за Гаскойна": Михайличенко висловився про схожі проблеми зірок футболу

Колишній півзахисник київського Динамо та шотландського Рейджерс Олексій Михайличенко в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів про історію, яка мала місце з ним у Глазго.


За словами Михайличенка, одним із героїв даного епізоду був епатажний гравець Пол Гаскойн:


«Історій було багато, але не всі можна розказувати (сміється, – прим. СЕ.). Колись я жорстко відповів Гаскойну на якесь зауваження, а він мене обізвав: «You Russian bastard». Я йому кажу: «You Scottish bastard». Для нього не «бастард» було образливим, а «шотландець», тому що Гаскойн – англієць.


Він обурився: «No, I'm English bastard». Тоді я йому кажу: «Я не Russian bastard, а Ukrainian». Після цього ми обнялися – нічия. Що з Гаскойном, що з Браяном Лаудрупом, який прийшов у Рейнджерс пізніше, у мене склалися хороші відносини».


Наостанок Михайличенко порівняв долі Гаскойна та Артема Мілевського, адже обидва гравці після завершення кар'єри страждали на алкоголізм:


«Дуже прикро, що так сталося. Не всі футболісти можуть знайти себе після ігрової кар’єри. Я не сказав би, що Мілевський гірший Гаскойна. Артем грав на чемпіонаті світу, є віце-чемпіоном Європи у складі України U-21, здобув купу титулів з Динамо.


Будемо сподіватись, що з Артемом все буде гаразд, він був класним футболістом і є доброю людиною. Мабуть, йому тяжко відмовляти друзям. Сподіваюсь, він вилікується і зможе знайти себе у житті. Щиро бажаю йому цього».


Михайличенко виступав за Рейнджерс у 1991–1996 роках, провів за «герів» 131 матч, у яких забив 25 голів.


З шотландським колективом також брав участь у першому розіграші Ліги чемпіонів, де посів з Рейнджерс друге місце у групі, лише одним балом поступившись майбутньому тріумфатору турніру Марселю.


Окрім участі у єврокубку, Михайличенко також ставав п'ятиразовим чемпіоном, триразовим володарем Кубка та дворазовим тріумфатором Кубка ліги у Шотландії.