17 листопада 2023 19:07

У Франції хочуть відмовитися від футболок із райдужними номерами та ввести нашивки на честь боротьби з расизмом та гомофобією. Приділяти першому більше уваги попросили гравці

У Франції можуть видозмінити акції боротьби з дискримінацією.


Як передає RMC Sport, LFP (Професійна футбольна ліга) віддана боротьбі з гомофобією та расизмом і на спеціальних зборах, що відбулися в четвер, представила зацікавленим у подібних заходах організаціям свої плани.

З 2021 року LFP організувала 48 семінарів у 20 клубах, і більшість гравців, які відвідали їх, хотіли б, щоб боротьбу з расизмом вивели на той самий рівень, що й боротьбу з гомофобією.

У зв'язку з цим футбольна влада хоче відзначити Всесвітній день боротьби з расизмом (21 березня) та Всесвітній день боротьби з гомофобією (17 травня) однаковим чином.

Так, від використання футболок із номерами райдужних кольорів у Лізі 1 та Лізі 2 планують відмовитися. Натомість на формі хочуть розміщувати нашивки, присвячені боротьбі з расизмом (у березні) та з гомофобією (у травні).

При цьому представники деяких організацій, які брали участь у більш ніж тригодинних зборах, заявили, що хотіли б зберегти існуючу систему, відповідно до якої номери на футболках оформляються у райдужних кольорах. За словами одного з учасників, засідання було «виснажливим», при цьому жодного голосування не було проведено.