17 листопада 2023 17:12

Олександр КАРАВАЄВ: "Будь-яка гра краща, ніж тренування"

Захисник збірної України та київського «Динамо» Олександр Караваєв прокоментував перемогу у товариському матчі проти польської «Лехії» (2:0).


– У цій грі було важливе фізичне навантаження чи тренерський штаб давав завдання на напрацювання структури гри?
– Мені здається, було дуже багато дискусій про цей спаринг, що УЄФА наполягала на ньому, але в нас одна офіційна гра, ми могли і без нього підготуватись. Що нам сказали зробити – ми це зробили. Як нам завжди тренери казали – будь-яка гра краща, ніж тренування. Тому зробили гру, відпрацювали наші задачі, схеми. Тобто це також дуже важливо. Завтра я думаю, що ми передивимось цю гру, розберемо помилки і гарні моменти. Будемо вже конкретно готуватись до збірної Італії. Вийшло все добре, зіграли спаринг, готуємось до Італії.

– Рівень суперника як вам? Команда грає у другій за силою лізі, але там достатньо серйозні амбіції.
– Перше, що справило враження – це стадіон. Дуже великий, гарний. Я так розумію, що цей стадіон приймав свого часу Євро 2012 року. Команда також хорошого рівня. Якби мені не сказали, що це команда Другої ліги, я б подумав, що вони виступають у Вищій лізі. Хороша, амбітна команда. Думаю, у найшвидшому майбутньому вони гратимуть у Вищій лізі. Вийшов хороший спаринг, думаю, це був плюс для нас.

– Результат сьогодні не мав особливого значення.
– Результат завжди має вагу, сенс. Результат є результат. Коли він позитивний – це зовсім інший настрій, інша підготовка. Тим паче, коли ми суперника в усіх аспектах переважаємо. Сьогодні важливіше за результат було відпрацювати те завдання, яке нам дав тренерський штаб, побачити як це буде в грі.

Вирішальний матч відбору до Євро-2024 між збірними України й Італії відбудеться 20 листопада в німецькому Леверкузені на стадіоні «БайАрена» (початок – о 21:45 за київським часом).