17 листопада 2023 09:41

"Атлетіко" сподівається підписати чемпіона світу та не продешевити з трансфером Жоау Фелікса

У літнє трансферне вікно мадридський "Атлетіко" підписав тільки трьох гравців до основного складу: вільні агенти Чаглар Союнчу і Сесар Аспілікуета, які прибули з "Лестера" і "Челсі", а також куплений у "Сельті" Хаві Галан якщо і не посилили, то точно освіжили оборону. Однак Дієго Сімеоне також дуже хотів отримати якісного опорного або центрального хавбека, але не завжди бажання Сімеоне збігалися з клубними можливостями. Особливо після того, як Тома Лемар зазнав травми і вибув надовго, коуч "Атлетіко" заявив, що для його системи з трьома центрхавами потрібен ще один гравець. У Мадриді вже є Коке і Пабло Барріос, Маркос Льоренте, Сауль Нігес і Родріго де Пауль, проте Дієго Сімеоне хотів би більше варіативності, ще ширшу ротацію, а спортдир клубу Андреа Берта – не хотів би багато платити.


Компроміс знайшовся: аргентинський хавбек "Бетіса" Гвідо Родрігес (на фото) виграв ЧС-2022 у Катарі зі збірною Аргентини і тепер не горить бажанням подовжувати з андалусійцями контракт, що закінчується після сезону. Чим і планують скористатися в "Атлетіко", спробувавши придбати Родрігеса за нижчу за ринкову ціну та перевезти Гвідо в Мадрид уже в зимове трансферне вікно. При цьому в "Атлетіко" все не так погано з фінансами – попереднє трансферне вікно для клубу було "плюсовим", а наступного літа президент мадридців Енріке Серезо сподівається на чек від "Барселони" щонайменше на сімдесят мільйонів євро за форварда Жоау Феліша. Після того, як каталонці заявили, що хочуть зберегти в команді португальського нападника, Серезо одразу побажав Фелішу удачі в новому клубі, хоча й не має наміру продавати Жоау за безцінь. Однак не факт, що "синьо-гранатові" зможуть задовольнити фінансові апетити "Атлетіко":


– Не знаю, чому Жоау Феліш не досяг тих успіхів з "Атлетіко", на які ми розраховували, і не знаю, чи повернеться він до нашого клубу, але якщо Жоау справді потрібен "Барселоні", то ми відкриті до того, щоб нам зробили пропозицію. Бажаю йому в "Барселоні" тільки удачі і, як і раніше, вірю, що він стане одним із найкращих гравців у Європі, – резюмував Серезо.



"Атлетіко" за португальського нападника заплатив "Бенфіці" близько ста двадцяти мільйонів євро – разючий контраст, наприклад, із трансфером аргентинця Серхіо Агуеро (який обійшовся клубу приблизно вп'ятеро дешевше). А наразі в Ередивізіє за "Твенте" виступає 21-річний форвард збірної Коста-Ріки Манфред Угальде, який розповів Voetbal Internacional, що мріє потрапити саме в "Атлетіко", орієнтуючись на свого кумира Агуеро:


– Сподіваюся коли-небудь грати в Ла Лізі, і дуже хочу потрапити в "Атлетіко" до Дієго Сімеоне – мені подобається, як він живе кожною грою, як підбадьорює команду, як кричить або злиться на трибуні. Це чиста пристрасть і бачити її – просто фантастика, це і мій спосіб відчути футбол. Я подивився документальний фільм, і зрозумів, що "Атлетіко" – клуб, де палають пристрастю щодня і хочуть удосконалюватися на кожному тренуванні. Це екстремальна культура, і я сподіваюся, що коли-небудь зможу випробувати її на собі. У дитинстві я задивлявся, як в "Атлетіко", а потім і в "Манчестер Сіті" відзначався Серхіо Агуеро – саме він був моїм героєм, за дриблінг, швидкість і удари з обох ніг – після того, як у шістнадцять років він уже був сенсацією в Аргентині, потім він чудово грав у Іспанії, та став орієнтиром для мене, – зізнався Угальде.


21-річний Манфред у дванадцяти матчах у поточному сезоні Ередівізіє забив три голи і віддав три асисти, а його "Твенте" йде на третьому місці в нідерландському чемпіонаті. За стилем гри невисокий, але рухливий Манфред якраз нагадує Серхіо Агуеро і ще одного екс-форварда "Атлетіко" Луїса Суареса. Угальде здатний вийти як на вістрі атаки, так і на фланзі, і вже відзначився дебютним голом за збірну Коста-Ріки, за яку поки що зіграв чотири матчі.