15 листопада 2023 08:38

Федеріко Вальверде: "Коли приїхав до Мадрида, то думав, що я – Мессі та Роналду в одному тілі. У 17 ти навіть не уявляєш, наскільки ти насправді тупий"

Півзахисник «Реала» Федеріко Вальверде розповів, що спустився з небес на землю після першого тренування в молодіжній команді клубу.


«Тобі 17. Два роки тому ти спав на матраці, який лежав просто на полу, а тепер підписуєш контракт з мадридським «Реалом». Боже, як можна не зійти з розуму?

Коли я приїхав до Мадриду, то думав, що я – Мессі та Роналду в одному тілі. Серйозно.

Можу сказати на свій захист, що коли тобі 17, то ти навіть не уявляєш, наскільки ти насправді тупий. Особливо якщо тобі дають трохи грошей та хвалять. Ця комбінація – пекельний наркотик.

Але я дуже швидко прокинувся. Я літав у хмарах, коли прийшов на перше тренування «Кастільї», настільки я був впевненим у собі. Я навіть нічого не пам'ятаю про саме тренування, все наче у тумані.

Але пам'ятаю, як опісля всі почали перевдягатися і я почав помічати, що люди носять: ремені від Gucci, нові кросівки Nike, гаманці Louis Vitton.

Це навіть не легенди, ми не говоримо про Бензема, Модрича чи Марсело. Це ж діти. І я подумав: «От лайно, Феде, на тобі футболка за 2 євро».

Для мене навіть Zara була дорогою. В Уругваї, якщо ти носиш Zara – ти бос. Я дивився навколо і бачив хлопців, які носили годинники, що коштували більше, ніж будинок моїх батьків.

Це вразило мене за одну мить. У цій грі є рівні, шмаркач. Ти – ніхто», — написав Вальверде.