13 листопада 2023 23:42

Еритрея знялася з відбору на ЧС-2026: режим Афеверки побоюється, що гравці вимагатимуть політичного притулку на виїздах. Команда не грає з 2020 року

Еритрея не братиме участі у відборі на ЧС-2026.


Федерація футболу країни ухвалила рішення зняти свою збірну зі змагань через побоювання, що під час виїздів за кордон гравці пробуватимуть не повертатися на батьківщину, повідомляє The Guardian.


«За словами кількох джерел, близьких до команди, основна причина полягає в тому, щоб не дати футболістам скористатися закордонними матчами збірної, щоб втекти та попросити політичного притулку від деспотичного режиму президента Еритреї Ісайяса Афеворки, який нав'язує багатьом громадянам довічну військову службу», – говориться у статті.

Усі матчі Еритреї відмінено за кілька днів до зустрічі з Марокко. Футболісти готувалися до перших двох ігор у кваліфікації протягом трьох місяців, але наприкінці жовтня було повідомлено про те, що вони не відбудуться. Жодних пояснень на офіційному рівні не надано.

Збірна Еритреї не грає із січня 2020 року та виключена з рейтингу ФІФА.

У 2022 році повідомлялося, що за попередні 13 років із країни втекли понад 60 футболістів національних команд – як чоловічих, так і жіночих.