12 листопада 2023 08:09

Перес про новий формат ЛЧ: "Більше матчів і менше інтересу – це абсурд. УЄФА не враховує ні вимог фанатів, ні потреб клубів, не знає, як протистояти іншим видам спорту"

Флорентіно Перес заявив, що дії УЄФА не приносять користі футболу.


«Керівництво УЄФА йде у протилежному напрямку. У їхній новій моделі [Ліги чемпіонів] буде більше ігор та менше інтересу. Це абсурдне змагання.

Вони не беруть до уваги ні вимоги вболівальників, ні вимоги гравців, ні потреби клубів. УЄФА не впроваджує інновації, не знає, як протистояти загрозі з боку інших видів спорту, які продовжують розвиватися, насамперед – американських.

Ми бачили багато прикладів, коли великі корпорації здавалися невразливими, але в результаті розорялися, тому що не могли адаптуватися.

Було б зручніше, якби не «Реал» очолював проект Суперліги, але історія вимагає цього від нас. Я вірю у систему правосуддя Євросоюзу. Я вважаю, що УЄФА не повинен мати монополії на європейський футбол.

21 листопада ми дізнаємося рішення у справі про Суперлізу, від цього залежить майбутнє футболу. Сподіваємося, що 21 листопада стане початком нової ери у футболі», – заявив президент « Реалу».