11 листопада 2023 17:41

Авраам Грант: "Політика ХАМАС – вбивати, руйнувати та нічого не будувати. Політика Ізраїлю – це безпека"

Авраам Грант порівняв політику Ізраїлю та ХАМАС.


Раніше міністр внутрішніх справ Великої Британії Суелла Браверман виступила проти проведення мітингу на підтримку Палестини у День перемир'я – за її словами, він стане маршем ненависті. Колишній нападник збірної Англії Гарі Лінекер розкритикував слова міністра: «Заклики до припинення вогню не відповідають визначенню маршу ненависті».


Колишній головний тренер «Челсі» та збірної Ізраїлю Авраам Грант відповів екс-футболістові.


«Ти сказав, що це не марш ненависті. Ти знаєш, що девіз цього маршу – від річки до моря? Це означає заклик позбутися 10 мільйонів ізраїльтян, скинути їх у море. Що це, як не ненависть?


Я знаю, що не всі з них [підтримують ці погляди], я знаю, що більшість із них з цим не згодні, тому їм потрібно позбутися цього девізу. Це політика ХАМАСу, а не палестинців.


Політика ХАМАС полягає в тому, щоби вбивати, руйнувати і нічого не будувати. Ізраїль – це безпека.


Політика хороших палестинців, яких я знаю, полягає у забезпеченні кращої якості життя, і вони на це заслуговують. Політика ХАМАС полягає в тому, щоб знищити їх навіть.


Ти не повинен вірити мені, це сказав глава ХАМАС: «Це не обмежиться 7 жовтня, ми повторюватимемо це знову і знову», – заявив Грант, який тренує збірну Замбії, у своєму відеозверненні.