10 листопада 2023 13:56
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Ніколи не повернуся в країну, що породжує війну! Росія забрала у мене другий будинок – Донецьк. І хотіла забрати третій – Київ"

Екс-головний тренер Динамо Мірча Луческу прокоментував журналісту Sport Arena Артему Колеснику останні події пов’язані зі своєю відставкою, резонансне інтерв’ю російському виданню та висловлювання, які пролунали у пресі від його імені. Відповідь румунського фахівця вийшов достатньо емоційною. Не заперечуючи факт інтверв’ю, Луческу пояснив, про що була розмова.


«Перш за все хочу сказати, що моє останнє інтерв’ю було на тему футболу, тільки футболу, а не війни та політики. Якби мене прямо спитали про повернення до росії, то я би відповів, що ніколи не повернусь до країни, яка породжує зло та розпочинає війни.

Я працював тут, в Києві з Динамо та на власні очі бачив всі жахи війни, які принесла росія. Я не покинув команду, готував гравців під повітряними тревогами та допомогав в евакуації їхніх родин. Я все це відчув на собі, яка може бути мова про повернення до росії?

Моя головна мрія зараз – це мир та спокій в Україні. Це безпека для українців, це повні стадіони та процвітання цієї чудової країни.


Знаю, що обов’язково будуть у майбутньому запитання про Тимощука. В останній раз ми спілкувалися до початку повномасштабного вторгнення. Мені не зрозуміла його політична позиція, і я не хочу більше говорити про цю людину, хоча раніше ми близько спілкувались і він був моїм асистентом в Зениті.

Щодо моєї кар’єри у майбутньому, то я не збираюсь йти на пенсію вже зараз. Я хочу повернутися до великого футболу, хочу тренувати команди, які будуть грати на європейському рівні. Футбол здатен творити дива, я пам’ятаю, як ми збирали стадіони у Європі, коли на матчі приходили українці та могли хоча б на час забути те, що відбувається у них на батьківщині.


Я не хочу покидати Україну ворогом. Я був єдиним іноземним тренером, який не покинув Україну під час війни, я був з Динамо та країною увесь цей час. Хочу, щоб ви запам’ятали мене як людину, яка допомагала розвивати український футбол, український спорт.


Ще раз хочу сказати – я ніколи не повернусь працювати до росії. Після того, що я побачив на власні в очі в Україні, це взагалі не обговорюється. росія – це тероризм, це смерть та біль. Ця країна забрала в мене другий дім – Донецьк. І хотіла забрати третій – Київ.


Не вірьте всьому, що бачите. В моєму останньому інтерв’ю ми розмовляли виключно про футбол, а всі інші питання та відповіді – про війну та політику – журналісти вже додумали за мене. Запам’ятайте мене як людину, яка любить Україну!».

Чомусь коли в 16-17рр поїхав за довгим рублем в парашку іншу пісню співав(