9 листопада 2023 18:52

Фірміно про Салаха і Мане: "Вони ніколи не були найкращими друзями. Я бачив їхні гримаси, мову тіла, невдоволення на полі і був пожежним у такі моменти"

Роберто Фірміно розповів про стосунки між Мохамедом Салахом та Садьо Мане.


У 2019 році наприкінці матчу з «Бернлі» між футболістами «Ліверпуля» виник конфлікт через те, що єгиптянин, на думку сенегальця, не віддав передачу у відповідний момент.

«Для багатьох ця сварка була першою, для когось – першою та останньою. Але я знав, що це назрівало ще минулого сезону, 2018/19. Моя інстинктивна реакція і мій обов'язок полягали в тому, щоб розрядити обстановку, згасити полум'я водою, а не бензином.


Я дуже добре знав цих хлопців, можливо, краще за когось ще. Я був на полі поруч із ними, бачив їхні погляди, гримаси, мову тіла, невдоволення, бачив, коли один злився на іншого. Я це відчував. Я був сполучною ланкою між ними в лінії атаки та пожежником у такі моменти.

Вони ніколи не були найкращими друзями, кожен тримався сам собою. Рідко можна було побачити, як вони спілкуються, і я не впевнений, що це пов'язано із суперництвом Єгипту та Сенегалу в африканських змаганнях.


При цьому вони ніколи не розривали стосунки, не переставали спілкуватись. Вони завжди діяли максимально професійно», – повідомив у своїй книзі Фірміно, який виступає з цього року за «Аль-Ахлі» з Джідди.