9 листопада 2023 13:28

Джон Обі Мікель: "Знаю, через що проходить Луїс Діас - мого батька викрадали двічі"

Колишній гравець "Челсі і збірної Нігерії Джон Обі Мікель розповів, що під час ЧС-2018 року в росії він отримав жахливу звістку про викрадення батька.


- Мій тато був викрадений, коли я виступав за національну збірну на Чемпіонаті світу 2018 року в росії. Ми збиралися грати проти Аргентини. За дві години до матчу мені зателефонував брат і повідомив, що мого тата вдруге викрали в Нігерії.


Коли мого батька викрали вперше, то я поговорив з викрадачами. Вони вимагали від мене багато грошей, які я врешті-решт їм заплатив і вони його звільнили.


Але це сталося вдруге. І це було абсолютно шокуюче, тому що я збирався взяти участь в одній з найбільших ігор у своєму житті. Одне лише усвідомлення того, що мого батька знову викрали, розбило мені серце.


Я не міг вийти з кімнати, не міг нікому розповісти. Я був один у приміщенні близько 30 хвилин і думав, що мені робити? Розповісти головному тренеру, товаришам по команді чи зробити заяву?


Але тоді ми мали вийти на найважливішу гру в нашому житті. Ми повинні були грати проти Ліонеля Мессі та Аргентини.


І я подумав: "Гаразд, знаєте що? Я буду мовчати". Я подзвонив мамі і братам, всі плакали в трубку. Вони казали: "Ні, ти не повинен виходити на матч, тому що не зможеш добре зіграти".


Я взяв час на роздуми і вирішив, що буду грати. Я нікому нічого не сказав, вийшов на поле і зіграв. На жаль, ми не виграли ту зустріч, і лише після цього я всім розповів.


У роздягальні тренер і деякі гравці були майже в сльозах. Вони казали, що я повинен був розповісти про трагедію усім і не повинен був виходити на поле.


"Челсі" дуже підтримав мене. Я пам'ятаю, як Роман Абрамович сказав: "Ти хочеш, щоб я прислав своїх людей? Я знаю, що якщо зроблю це, то зможу витягнути твого батька. Я запитав: "Як ти збираєшся це зробити?". Він сказав: "Не хвилюйся. Просто дозволь мені. Якщо ти хочеш щоб я тобі допоміг, я можу це зробити".


Я можу зрозуміти Луїса Діаса і те, через що він проходить. У такій ситуації ти абсолютно нічого не можеш зробити. Ти просто маєш чекати, коли тобі подзвонять. Вони вимагатимуть те чи інше. Скажуть, що якщо ти не зробиш те, що ми хочемо, ми застрелимо твого батька.


Мені телефонував мій тато і плакав у трубку, просив дати злочинцям те, що вони хочуть, тому що його б'ють. Йому щоразу приставляли пістолет до голови, кажучи, що пристрелять. Мені вдалося заплатити багато грошей, щоб мого батька звільнили.


Я точно знаю, через що проходить Діас, і сподіваюся, що він залишиться сильним. Знаю, що це важкий час для нього як для гравця. Я також розумію, через що проходить його родина, - цитує Обі Мікеля The Sun.