7 листопада 2023 19:14

Журналіст: "Луческу розумів, що якщо він зробить паузу, то президент знову зможе його переконати залишитися в "Динамо"

Ігор Циганик у своїй авторській програмі "Циганик LIVE" висловився про відставку Мірчі Луческу з посади головного тренера "Динамо".


- Жодних консультацій з приводу відставки перед матчем не було. Для президента "Динамо" це стало абсолютною несподіванкою. Він не очікував такого рішення від Луческу, але факт залишається фактом. Мірча мала розмову з президентом за кілька тижнів перед грою з "Шахтарем". Він зустрічався з ним і сказав, що в нього, можливо, щось не виходить і краще йому піти. Але він одержав від Суркіса абсолютну підтримку. І перший етап пройшов спокійно. Луческу повернувся на базу, почав працювати далі і не планував залишати клуб.

Але емоційна різкість після поразки від "Шахтаря" розгорнулася ситуація в інший бік. Луческу вирішив піти одразу після матчу, коли йшов на прес-конференцію, щоб не були жодних шляхів відходу назад. Він розумів, що якщо зробить паузу, то президент знову зможе переконати його залишитися.

Хочу одразу сказати, що жодних фінансових претензій до "Динамо" Луческу не мав. Він підписав усі документи про розірвання контракту. Жодних компенсацій не було. Мені вдалося поговорити з Мірчею. По-перше, він не має жодних претензій до керівництва клубу. Все, що він просив, все виконувалося. І щодо інфраструктури. Він задоволений усіма футболістами. Мірча при мені прочитав інтерв'ю Забарного, який сказав, що Мірча багато для нього зробив.
Луческу сказав, що хотів так зробити для всіх. Він казав, що не хотів брати деяких гравців у "Динамо", щоб не переплачувати за них під час військового стану і які були не кращими за українців.


Він дуже сподівався на прогрес молоді "Динамо". І вони прогресували, але якби був конкурентніший чемпіонат і можна було б запрошувати висококваліфікованих виконавців, вони б набагато швидше зростали. З чемпіонського складу зараз у клубі залишилося лише кілька гравців. Було дуже багато втрат. Але ці футболісти мали піти. Луческу покладав великі надії на Вітінью. Йому було дуже шкода, що не вдалось реалізувати його потенціал. Рамірес просто втік. На нього теж покладалися надії.