6 листопада 2023 22:25

Массіміліано Алегрі: "Попереду довгий сезон і треба працювати над покращенням слабких сторін"

Головний тренер туринського "Ювентуса" Массіміліано Аллегрі похвалив свою команду за видатну гру в обороні у виїзному матчі з "Фіорентиною". Досить швидко "Юве" відкрив рахунок завдяки голу Фабіо Міретті, а потім "припаркував автобус" у Флоренції, володіючи м'ячем менше третини ігрового часу, тоді як "фіалки" завдали 25 ударів по туринських воротах. Аллегрі розповів DAZN, що не прагне боротися за скудетто в поточному сезоні, віддаючи пріоритет будівництву нової команди:


– Проти "Фіорентини" завжди складно грати, оскільки вони намагаються грати в атаку і багато рухаються, але наші хлопці показали відмінну гру. Ми забили швидкий гол, потім дуже багато терпіли в першому таймі, а після перерви, незважаючи на всі кроси суперника, у Щенсного було не так багато роботи, але загалом Войцех виручив у потрібні моменти. Прикро, що ми, коли долали пресинг "Фіорентини", не використовували потенційні контратаки, коли відкривалися вільні зони. Але це нормально, коли перемагаєш завдяки терпінню та хорошій грі в обороні.

Нам було потрібно, щоб Костич опускався на одну лінію з Ругані, щоб перекривати Ніко Гонсалеса, чого не було зроблено в першому таймі. Але я можу тільки зняти капелюха перед "Фіорентиною", вони провели дуже хороший матч і змусили мене понервувати. Особливо в епізодах, коли Ругані був на м'ячі – не скажу, що Даніеле зіграв погано, але передачі все ж не найсильніша його сторона. Він відмінно захищається на просторі, разом з ним також Бремер і Гатті вчаться краще оборонятися в штрафному майданчику, а конкретно Бремер, діючи поруч з Ругані, грає набагато краще. Дуже радий за Фабіо Міретті, його гру іноді критикують, але ми просто повинні чекати, поки він дозріє і допомагати йому пройти через допущені в процесі навчання помилки.

Ми завжди повинні дивитися вперед, але це не означає, що ми хочемо виграти скудетто цього сезону – треба визнати, що в "Інтера", "Мілана" та "Наполі" ростер і зіграність будуть кращими, ніж у наших молодих і недосвідчених гравців, з яких тільки будується команда. Наприклад, проєкт "Інтера" вже вибудовується не один рік, і навіть якщо ми їм програємо – це нічого не означає, попереду дуже довгий сезон, а нам треба працювати над поліпшенням наших слабких сторін. Та й до матчу з "неро-адзуррі" на нас чекає непростий матч із "Кальярі", який здобув три перемоги поспіль, – резюмував Аллегрі.