6 листопада 2023 09:49

Гроссо пообіцяв ультрас "Ліона" не здаватися і боротися до кінця

Здавалося б, не так давно "Ліон" був гегемоном Ліги 1, але тепер клуб, яким рулить хитрий американський інвестор Джон Текстор, застряг у боротьбі за виживання. Фінансові справи йдуть далеко не найкращим чином, тренер Лоран Блан залишив команду на початку сезону – прямим текстом відповівши журналістам, що "Ліону" треба шукати іншого коуча – а новопризначений наставник Фабіо Гроссо, дорогою на виїзне дербі з "Марселем", і взагалі ледь не позбувся ока після того, як марсельські ультрас атакували автобус команди.


Матч "Марселя" з "Ліоном" у підсумку перенесли, а тепер ліонці на своєму полі не змогли обіграти "Метц". Як і раніше, посідаючи останнє місце в турнірній таблиці Ліги 1, вони є єдиним клубом у топ-5 європейських чемпіонатах, який досі не виграв жодного матчу в цьому сезоні. Ультрас "Ліона" на стадіоні Groupama розгорнули банер із написом: "Мета - не вилетіти", і Фабіо Гроссо, вирішивши поспілкуватися з вболівальниками після матчу, в якому пізній гол Скеллі Альверо врятував "Ліон" від поразки, визнав, що "Ліону" в цьому сезоні доведеться дуже важко.


– Проблема в тому, що ніхто в клубі протягом тижня не може вам допомогти, або бути тут зараз. Це точно не ваша робота – бути тут перед нами сьогодні. Якщо вам є що сказати – скажіть, а якщо не хочете нічого казати, бо це – не ваша робота, ми не будемо на вас ображатися – звернувся до Гроссо лідер ультрас "Ліона", які цього сезону вже піддавали обструкції деяких футболістів команди.


До речі, після нападу на автобус "Ліона", коли спершу розбили найближче до Гроссо вікно, а потім в обличчя Фабіо прилетіла пляшка, залишивши значну рану трохи вище лівого ока, на яку довелося накласти тринадцять швів – лікарі прописали італійському спеціалістові повний спокій упродовж тижня, а також, за можливості, гарантувати тридцять днів без серйозних навантажень. У підсумку Гроссо не брав участі в тренувальному процесі всього три дні, а в матчі проти "Метца" зайняв своє звичне місце на тренерській лаві.


– Ми зробили все, щоб домогтися перемоги сьогодні, і далі ми не будемо опускати руки, ми не здамося. Обіцяю, що для вас ми будемо вичавлювати з себе все, щоб дати вам усе, що ми можемо, і сподіваюся, що цього буде достатньо. Я постійно кажу, що ви – особливі, ви заслуговуєте на те, щоб для вас ми віддавалися на полі з першої і до останньої хвилини, спасибі вам за все, – відповів Гроссо ліонським ультрас.