6 листопада 2023 08:52

Беллінгем випередив Холанда і Мбаппе за продажем футболок у Європі минулого місяця

Жовтень – однозначно, місяць Джуда Беллінгема. Це не тільки дубль в "ель-класіко", що перевернув на користь "Реала" поєдинок, на якому "Барселона", втім, отримала рекордні доходи. Це не тільки "Трофео Копа" – приз найкращому молодому гравцеві світу. Це не лише дивовижна статистика, про яку теж говорить уся футбольна Європа: у 13 матчах за "Реал" Джуд забив рекордні 13 голів і зробив три асисти (торік у сезоні в дортмундській "Боруссії" в активі Беллінгема були 14 голів і сім асистів). Ще один показник того, що англійський хавбек переживає дуже хороший момент – продаж футболок. За даними Fanatic, саме півзахисник "Реала" продав найбільше своїх футболок в усій Європі в жовтні, випередивши Ерлінга Холанда і Кільяна Мбаппе. Як влучно зауважує As, усе, до чого торкається Джуд – перетворюється на золото.


Найбільший у Європі продаж футболок "Реала" з прізвищем "Беллінгем" на спині – ще один маркер того, як хавбек "вершкових" ще яскравіше заблищав у Мадриді. У той час як футболки Кільяна Мбаппе – з приводу якого "Реал" уже випускає офіційні заяви – в останній місяць продаються трохи гірше, ніж футболки бомбардира "Манчестер Сіті" Ерлінга Холанда. Який фінішував в опитуванні на "Золотий м'яч" слідом за Ліонелем Мессі.


До речі, виходячи з цього показника – продажів футболок – здається, закінчується епоха і Мессі, і Кріштіану Роналду, і бразильця Неймара, бразильця Неймара, який також поїхав у Саудівську Аравію і відновлюється після операції на коліні. Уперше за довгі роки, в топ-10 з продажу футболок немає ні аргентинця, ні португальця, ні бразильця. Ба більше, у топ-10 немає жодного гравця "Барселони", хоча там, теоретично, цілком могли б опинитися польський бомбардир Роберт Левандовскі, німецький хавбек Ілкай Гюндоган або іспанські вундеркінди Гаві та Педрі (Ламіну Ямалу поки зарано). Але ні, так само як і інших гравців збірної Іспанії.


Замикає топ-10 списку проданих футболок ще один гравець "вершкових" – бразилець Вінісіус Жуніор. Найцікавіше, що саме Вінісіус, який відновився після травми, разом із Беллінгемом і Мбаппе, на відміну від Холанда і ще шістьох футболістів, не грають в АПЛ. "Реал", а також "Манчестер Сіті" і "Манчестер Юнайтед" найширше представлені в цьому списку – по два футболісти.


На четвертому місці списку – Маркус Рашфорд, а також у топ-10 потрапив Алехандро Гарначо (цікаво, чому не Бруну Фернандеш?). Зате кандидатура другого амбасадора "Манчестер Сіті" не викликає сумнівів – це Кевін Де Брюйне (теоретично, ще міг бути Родрі, але роботу опорного хавбека частіше оцінюють експерти, аніж уболівальники, які голосують своїми платіжними картками). Є в цьому списку і хедлайнери "Арсеналу" та "Ліверпуля" Букайо Сака та Мохамед Салах. А новий капітан симпатичного "Тоттенхема" Сон Хін Мін взагалі посідає високе п'яте місце за проданими футболками в Європі минулого місяця! Не виключено, що його футболок буде продано ще більше, якщо "шпори" продовжать лідирувати в АПЛ – не можна виключати і фактор медійності. Чим більше ти забиваєш – тим вище твоя команда, тим частіше вона з'являється у ЗМІ, і тим більше футболок купують уболівальники.