5 листопада 2023 09:01

Аспас повалив монітор ВАР на землю після матчу "Сельта" – "Севілья". Судді скасували пенальті, призначений на 97-й хвилині

Яго Аспас вийшов із себе через суддівські рішення у матчі «Сельта» – «Севілья».


Команди провели матч у рамках 11-го туру Ла Ліги. Він завершився нічиєю з рахунком 1:1.

На 7-й доданій до другого тайму хвилині головний арбітр Алехандро Ернандес Ернандес призначив пенальті на користь «Сельти» – Хесус Навас схопив Йоргена Ларсена за руку у своїй штрафній площі, після чого норвежець упав.


Проте арбітр Едуардо Прієто Іглесіас, який відповідав за ВАР, запропонував головному судді подивитися повтор епізоду. Ернандес Ернандес скасував пенальті, ознайомившись із відеофрагментом.

Це рішення розлютило Аспаса – капітан команди з Віго у пориві гніву повалив монітор ВАР на землю.


«Я бачив те, що бачили всі інші. Минулого тижня це сталося з нами у Жироні, і сьогодні те саме.

Здається, що кожного разу, коли ми піднімаємо голови, вони хочуть занурити нас ще глибше. Враховуючи всі очки, які вони нам заборгували, ми маємо бути майже у зоні Ліги чемпіонів.

Змінити думку про силу захоплення після того, як ти вже зафіксував його – скажіть, як це можливо? Що ти можеш побачити на ВАР? Силу захоплення, коли видно, що це захоплення – явне?


Що ж, ми намагатимемося рухатися далі і переможемо «Атлетик», якщо нам дозволять. Якщо ні, то ми залишимося із сьогоднішніми емоціями», – сказав Аспас після матчу.