4 листопада 2023 13:12

Ігор КОСТЮК: "Всі мої амбіції пов’язані з клубом "Динамо" Київ"

Наставник "Динамо" U-19 Ігор Костюк в інтерв’ю розповів, чи готові гравці юнацького складу грати за першу команду та про своє тренерське майбутнє.


– Хто фаворит чемпіонату U-19, бо дуже щільна таблиця?


– Дивіться, ми граємо переважно гравцями 2006-го року плюс гравці 2005-го року. "Шахтар" використовує 5 гравців 2004-го року, а 2006-й виходить на заміну, різниця 2 роки. Вони йдуть своїм шляхом, а ми йдемо - своїм. Ми розвиваємо гравців 2006-го року, які прийшли після академії, а гравцям 2004-го року ми даєм можливість піти в сильніші чемпіонати та розвиватись, бути корисними для першої команди та отримувати практику на дорослому рівні.


– В Юнацькій лізі УЄФА дозволено лише 3 гравці 2004-го року, в чому полягає головна різниця в дорослості гравців 2004-го і 2006-го років?


– Більше майстерності, вони досвідченіші, краще розвинені фізично та більш готові до силової боротьби, швидше орієнтуються на футбольному полі. Тому, різниця відчувається.


– Ваші молоді футболісти поглядають на першу команду, футболісти першої команди приходять дивляться на них. Враховуючи не дуже вдалі результати першої команди, чи готові, якісь ваші футболісти зараз підсилити основу?


– Гравці 2006-го року ментально, психологічно і фізично не готові до тієї напруги та боротьби. Але ми працюємо над цим. По практиці гравцям потрібно пів року, щоб адаптуватися до чемпіонату U-19, а вже з літа можна їх залучати до першої команди, така практика.


– Ви тренер команди U-19 і у вас були пропозиції з-за кордону, але ви залишаєтесь в Україні.


– Я пройшов шлях гравця, я вихованець динамівської школи під керівництвом Шпакова. Я пройшов усі етапи як гравець, а зараз як тренер, я також пройшов усі етапи, всі мої амбіції пов’язані з клубом "Динамо" Київ. Хочу бути корисним, а в якій якості - це покаже час.