3 листопада 2023 22:16

Дані Алвес виграв у іспанської податкової суд і уникнув виплати 2 млн євро за продаж іміджевих прав. У нього заарештовували 50% нерухомості

Дані Алвесу не доведеться перераховувати 2 млн. євро до бюджету Іспанії.

Як передає As, колишній захисник «Барселони», який перебуває у в'язниці за звинуваченням у зґвалтуванні, виграв судове провадження у Податкового агентства Іспанії.

Алвес підозрювався в ухиленні від сплати прибуткового податку за 2013 та 2014 рік. Претензія була пов'язана з переходом його іміджевих прав компанії Cedro Esport, половина акцій якої належить футболістові. Ринкова вартість загального обсягу прав, що фігурували в угодах за вказаний період, перевищила 3,3 млн. євро.

Податкове агентство домагалося від Алвеса виплати 2088979 євро. У квітні 2022 року на 50% нерухомості футболіста було накладено арешт.


Суд ухвалив, що цей захід не відповідає вимогам законодавства, у зв'язку з чим майно має бути повернене власнику.


Також відхилено вимогу про стягнення грошей. Це пов'язано з так званим правилом 85/15, згідно з яким для 85% доходів футболістів за договорами діє ставка податку у розмірі 45%, для решти 15% ставка дорівнює 25%. Алвесу вдалося довести, що гроші, отримані в рамках правочинів, вписуються в ці 15%, тобто він мав право на застосування зниженої ставки.