3 листопада 2023 11:40

УЄФА став партнером "Золотого м'яча" та братиме участь в організації церемонії. Приз найкращому гравцю року в Європі більше не вручатимуть

УЄФА став партнером "Золотого м'яча".


УЄФА та Groupe Amaury, яка володіє журналами France Football та L'Équipe, оголосили про партнерство з метою спільної організації «Золотого м'яча» з 2024 року. Зазначається, що УЄФА та Groupe Amaury мають намір підвищити статус та глобальне охоплення нагороди.

У рамках угоди Groupe Amaury залишиться власником бренду "Золотий м'яч" і продовжить контролювати голосування, яке збереже свою систему та незалежність.

«УЄФА привнесе до проекту свою футбольну експертизу, а також просуватиме глобальні комерційні права та організовуватиме щорічний гала-вечір із нагородженням.

Крім цього, будуть додані нові нагороди для найкращих тренерів року у чоловічому та жіночому футболі, що підкреслять їх неоціненний внесок у успіхи команд.

При цьому збережеться список усіх нинішніх нагород, до якого входять чоловічий «Золотий м'яч», жіночий «Золотий м'яч», трофей Копа (найкращий гравець віком до 21 року), трофей Яшина (найкращий воротар), трофей Герда Мюллера (найкращий бомбардир попереднього сезону). ), нагорода найкращому клубу сезону у чоловічому футболі, нагорода найкращому клубу сезону у жіночому футболі та нагорода імені Сократеса (за гуманітарну роботу)», – повідомили в УЄФА.

Варто також зазначити, що УЄФА перестане вручати приз найкращому футболістові року в Європі (нагорода вручалася з 2011 року).

Нагадаємо, "Золотий м'яч" щорічно вручається France Football з 1956 року.