3 листопада 2023 08:28

Десайї про "Челсі": "Вони захоплені потенціалом куплених гравців, але забули про менталітет переможців. Для цього потрібен досвід"

Марсель Десайї розкритикував клубну культуру «Челсі».


Після 10 турів у поточному сезоні АПЛ клуб посідає 11-е місце у таблиці з 12 очками.

– Лондонський клуб зазнає деяких труднощів, незважаючи на те, що витратив мільярд фунтів на трансфери. Як ви оцінюєте ситуацію?

– Це дивно, тому що ви не можете критикувати людей, які досягли професійного успіху та вирішили інвестувати. Вони консультувалися з керівництвом, провели десятки зустрічей із кожним гравцем, щоб адаптувати їх до філософії клубу. Тож критикувати дуже складно.

Єдине, про що я можу сказати, що є помилка з погляду комунікації. Вони захоплені потенціалом куплених гравців, але забули про менталітет переможців. Для цього потрібен досвід, талантів-початківців ніколи не буває достатньо, щоб негайно досягати результатів. Я вважаю, що вони припустилися помилки, коли думали (разом із тренером Почеттіно), що можуть претендувати на титул із тією командою, яка у них є зараз.

З початку сезону було видно, що вони не можуть претендувати на титул – це було очевидно. Але вони зібрали гравців з великим потенціалом і позиціонували себе з погляду бізнесу – якби вони не купили гравців зараз за ціною трохи вищою, вони б не змогли купити їх пізніше. Тож вони ніби посилають уболівальникам сигнал: «Почекайте – у нас буде один чи два перехідні роки, а потім ух! Ми нагромадили такий величезний потенціал».

Але фанати та медіа не хочуть цього чути – вони побачили інвестиції та хочуть негайних результатів. Ось що я думаю про «Челсі»: Почеттіно не той тренер, який вибудовує свою філософію, як Моурінью чи Тухель. Це тренер, який має тренувати топ-клуби та найкращих гравців.

І тепер йому необхідно переосмислити всю свою тренерську роботу, щоб адаптуватися до гравців, які теоретично перебувають на дуже високому рівні, але з якими потрібно займатися базовими основами гри, – сказав колишній захисник лондонців та збірної Франції.