28 жовтня 2023 09:30

"Лобановський цікавився досвідом легкоатлетів". Олімпійський чемпіон розповів, як "Динамо" покращувало біг гравців

Перший міністр спорту України та дворазовий олімпійський чемпіон з легкоатлетичного спринту Валерій Борзов висловився про бігову роботу футболістів Динамо часів Валерія Лобановського.


Валерій Борзов трохи відкрив деталі фізичної підготовки футболістів Динамо за часів тренерства Валерія Лобановського. Олімпійський чемпіон запевняє, що легендарний тренер використав у своїй роботі знання з легкої атлетики, щоб покращити бігові характеристики футболістів.

«Валентин Петровський був завідувачем кафедри теорії та методики фізичного виховання Київського інституту фізичної культури. Зеленцов тоді працював на кафедрі та одночасно займався загальнофізичною підготовкою київського Динамо.

Бо Валерій Лобановський цікавився досвідом легкоатлетів для підготовки футболістів. Тому методики Петровського були використані для підготовки футболістів київського Динамо. Це було зроблено через Зеленцова».

Досвідчений фахівець зазначив, що футболісти не змогли б конкурувати на бігових дистанціях на рівні з легкоатлетами, оскільки мають інші методи підготовки.

«Таке питання є некоректним. Ніхто. Бо футболісти до спринту не готувались. Вони готувалися до іншого виду спорту. Але найшвидшим вважаю Олега Блохіна», – сказав Борзов в інтерв'ю «Спорт-Експрес».

Лобановський очолював Динамо з 1973 по 1982 рік, з 1984 по 1990 і з 1997 по 2002 рік.