28 жовтня 2023 08:45

Андрій ПОНЄДЄЛЬНІК: "Нестабільність звичних лідерів чемпіонату України - тепер лише справа цих команд"

Криворізький “Кривбас” очолює турнірну таблицю чемпіонату України за підсумками 11 турів. У суботу команда Юрія Вернидуба зустрінеться із чинними віце-чемпіонами України - СК “Дніпро-1”.


Напередодні цього матчу пресслужба Української Прем’єр-Ліги поспілкувалася із півзахисником криворізької команди Андрієм Понєдєльніком.

- Андрію, попереду матч проти “Дніпра-1”, який набрав солідний хід. Що можеш сказати про цього суперника, як нейтралізувати його сильні сторони?

- Це дуже збалансована команда із високим рівнем дисципліни. У кожної команди є як сильні, так і слабкі якості. У нас було достатньо днів, щоб детально розібрати суперника. Ми налаштовані на дуже серйозний бій.

- Цього сезону ваша команда стала приємною несподіванкою для багатьох. Чи відчуваєте ви інший настрій суперників на вас, враховуючи ваш поточний успіх?

- Я вважаю, що наша команда рухається у правильному напрямку. Ми розвиваємося щодня, не стоїмо на місці, як тактично, так і функціонально. Для цього дуже багато зусиль докладає наш тренерський штаб. Зараз ми одне ціле, колектив дуже дружній і це наш козир. На тренуваннях у нас здорова конкуренція, а під час матчів ми всі один за одного. Щодо настрою суперників, то ми про це взагалі не думаємо. Те, як налаштовуються на нас інші команди - це їхня справа. Ми ж однаково підходимо до кожного суперника, будь це “Верес”, чи “Дніпро-1”, чи “Шахтар”. Немає різниці. Для нас головне - 3 залікових пункти після фінального свистка.

- У “Кривбасу” чимало новачків, як пройшов процес їхньої адаптації? Чи звертаються легіонери по поради, як футбольні, так і побутові?

- Повторюсь: ми є одна команда, всі - сім’я. Кожен легіонер або новачок, який знаходиться в команді, не відчуває себе не в своїй тарілці. Ми допомагаємо кожному швидше адаптуватися в наш колектив. Як тільки виникають якісь питання у новачків, ми з радістю допомагаємо їм у вирішенні. Я думаю, що вони задоволені у нашому колективі. Адаптація у легіонерів проходить дуже швидко. На мою думку, гумор - найкращий спосіб полегшити адаптацію, а у нас з цим проблем взагалі немає.

- Поточний чемпіонат вражає нестабільністю звичних для нас лідерів. Як би ти пояснив цей феномен?

- Нестабільність звичних лідерів - тепер лише справа цих команд. Не знаю, що є причиною, ми зосереджені на своїх результатах у цьому чемпіонаті, а на проблеми інших клубів не звертаємо увагу.

- Разом із Дмитром Хомченовським ти записав пісню. Як це відбувалося?

- Так, якщо ви цікавилися, то знаєте, що це вже наш другий трек, який називається “Називайте нас Бандерами”. Ми з Дімою часто спілкуємося про музику, і коли маємо вільний від футболу час, то він написав біт, а я написав та начитав текст. Писав, як тільки приходило натхнення. Зараз ми також працюємо над новим треком, можливо він вийде, можливо ні. Але це таке хобі, щоб трохи поліпшити настрій, внести в життя щось новеньке.


Фото - ФК Кривбас