27 жовтня 2023 11:14

"Маркевича на тренуваннях "Дніпра" практично не було": екс-хавбек дніпрян розповів про роботу з наставником

Екс-півзахисник ФК Дніпро Андрій Близниченко розповів про досвід роботи під керівництвом колишнього головного тренера дніпровської команди Мирона Маркевича.


Андрій Близниченко виступав за Дніпро з 2015 по 2017 рік.


Колишній хавбек дніпрян розповів в інтерв'ю сайту «Український футбол» про методи роботи Мирона Маркевича, який до літа 2016 року очолював команду та вивів її до фіналу Ліги Європи у сезоні 2014/15.

«Ми з ним не спілкувалися. Я сподівався, що він більше даватиме мені ігрового часу і віритиме в мене. Деяким молодим гравцям він одразу довіряв, але не мені.


Можливо, мені трохи не пощастило, що саме тоді команда дуже високо пройшла у Лізі Європи, тож тренер розраховував на обмежене коло виконавців. Вважаю, що в іграх чемпіонату показував себе добре, однак у єврокубках шансу не отримав. Якось Маркевич мені не повірив».


Близниченко також заявив, що Мирон Богданович майже не брав участі у тренувальному процесі дніпровської команди.

«Він дуже мало взагалі з кимось спілкувався. На тренуваннях практично не було. Тренували помічники Маркевича, а сам він ходив десь осторонь або бігав по колу стадіону. Такого, щоб він провадив кожне заняття, не було. На відновлювальних тренуваннях Маркевич грав із нами у футбол.

Тобто він більше спостерігав за процесом із боку. Можливо, у цей час він розмірковував про тактику чи склад на наступний матч», – сказав Андрій.