24 жовтня 2023 20:13

Артета про ротацію воротарів в "Арсеналі": "Помилки - частина футболу, вони бувають і у захисників, і у форвардів. Гра у великих клубах пов'язана з тиском"

Мікель Артета висловився про критику на адресу Давида Райї.


У суботньому матчі АПЛ проти "Челсі" (2:2) "Арсенал" пропустив на 48-й хвилині після закидання Михайла Мудрика за спину Райє. Після гри Гарі Невілл пояснив помилку Райї тиском, пов'язаним із ротацією воротарів в «Арсеналі»: «На особі Райї ніби написано: «Допоможіть». Артета створив цю ситуацію з Ремсдейлом. Ніколи не вірив, що це спрацює.


«Якщо чесно, я цього взагалі не бачу. Це тиск, пов'язаний з грою у великих клубах, де ти маєш перемагати та бути у своїй найкращій формі, і поряд з тобою є хтось, хто тисне на тебе щодня.


Якщо ми розглядатимемо кожного гравця на кожній позиції, ви скажете, що те саме відбувається з лівим захисником, з опорним півзахисником.


Ви вже запитали про це Жоржіньо та Габріеля Жезуса, і ось ще одне питання з цього приводу. Ось у чому суть суперечки. У цьому теж краса гри. Той факт, що у вас є різні варіанти, робить ці дискусії частішими.


Все залежить від того, звідки це виходить. Помилки є частиною футболу, вони трапляються у захисників, котрі нападають і, звичайно, воротарів. Звичайно, [очікувати ротації щоразу] неможливо», – сказав головний тренер «Арсеналу».