22 жовтня 2023 22:07

Унаї Емері: "Намагаємося бути позитивними і домогтися чогось у єврокубках"

Головний тренер "Астон Вілли" Унаї Емері прокоментував Sky Sports велику домашню перемогу над "Вест Гемом" у черговому турі Прем'єр-Ліги, що дала змогу "вілланам" наблизитися до лідерів АПЛ:


– Для мене грати вдома – завжди щось особливе. Ми повинні вірити у свої сили і завжди давати вболівальникам на трибунах зворотний зв'язок, їхня підтримка дає нам додаткову енергію, це дуже гарне відчуття в домашніх матчах. І ми даємо їм приводи пошуміти і відчути себе більш залученими в гру – ми намагаємося бути позитивними на полі, дотримуючись свого стилю. Ми повинні бути сконцентровані та сильні в обороні, а також нав'язувати супернику боротьбу протягом усіх дев'яноста хвилин – мабуть, проти "Вест Гема" у нас це вийшло.

Я дуже задоволений Дугласом Луїсом, він повинен бути більш вимогливим у всьому, і він це робить, він заслужив оформити дубль, але, я думаю, що він може діяти краще. Після двох його голів були моменти, коли ми намагалися контролювати гру, і я був незадоволений, тому що він був занадто розслаблений. Я був дуже вимогливий до гравців, щоб вони постаралися забити ще один гол – і вже після третього голу ми контролювали матч. Леон Бейлі буде дуже важливим для нас, якщо гратиме так, як сьогодні, і забиватиме голи – сподіваюся, він гратиме так само, у нього є потенціал і ми це знаємо. Моє завдання для Леона – мотивувати його бути послідовним і давати нам свої найкращі виступи, як сьогодні.

Я дуже задоволений, але ми все ж таки маємо подивитися, у чому ще можемо покращити кожного нашого гравця. Ми маємо бути послідовними у своїх планах і діях – ми від початку не претендуємо на потрапляння до четвірки найкращих команд і на Лігу чемпіонів, але наша мрія – потрапити до сімки найкращих у Прем'єр-Лізі й потім домогтися чогось важливого в Лізі Європи. Участь у єврокубках дуже важлива, і це та робота, яку ми повинні спробувати зробити, щоб реалізувати свої мрії, – зазначив Емері.