22 жовтня 2023 19:58

Юрій МАКСИМОВ: "Не скажу, що ми грали не утримання рахунку, але грали, щоб зберегти результат"

Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов прокоментував перемогу над «Динамо» (1:0).


– Після першого тайму в команду було три жовті картки і в другому таймі вона почала грати обережніше. Це була ваша настанова?


– По-перше, у нас Сарапій отримав жовту, він наступну гру буде пропускати. Зробили заміну – поміняли Гуцуляка, хлопець наївся. Не скажу, що ми грали не утримання рахунку, але грали, щоб зберегти результат. Виграли, тож все правильно робили.


– Чи є у вас зауваження до центральних захисників?


– Та які зауваження? Ми четверту гру граємо на нуль. Дай Бог, щоб так далі продовжувалося. Виграли, хочу подякувати хлопцям. Це головне сьогодні для нас.


– Чи можна стверджувати, що команда повністю виконала вашу установку на гру? Чи снилося вам сьогодні щось перед матчем?


– Колись грав за «Динамо», це для мене не чужа команда. Завжди хотілося перемогти «Динамо», це для мене подвійна мотивація. Що снилося? Дитина снилася. Спав міцно.


– «Дніпро-1» починає графік з виїзних ігор. Чи готова команда фізично та морально?


– Ми не проходили тренувальний збір, тож не можу казати, в якому стані команда. Не всі розумію, але є люди, які підказують мені, як зараз тренувати хлопців. Ті хлопці, які віддаються на полі, я їм дякую все. Немає ні до кого ніяких претензій. Я їх розумію, хтось за збірну грав. Хлопці поставилися до цього матчу з більшою відповідальністю. Це найголовніше.


– Після виходу Танчика його ім’я звучало ледь не найбільше.


– Розумієте, коли команда виграє 1:0, то треба більше на захист грати. Поміняли Гуцуляка, він теж мав жовту картку, боялися, щоб він теж наступну гру не пропустив. Танчик? Думаю, він виконав своє завдання. Там вийшов Дубінчак, це хлопець – мотор команди. Нам потрібно було його перекрити і не дати грати, Танчик на захист зіграв дуже добре.