21 жовтня 2023 08:16

"Росія ніколи не стане на коліна": у мінспорту РФ влаштували істерику та закликали наплювати на УЄФА та ФІФА

Фото - ua.depositphotos.com


Заступник міністра спорту Росії Одес Байсултанов видав неймовірно абсурдну промову про велич країни-агресорки та зажадав включити футбольні клуби з окупованих територій України до чемпіонату РФ. Він закликав наплювати на позиції УЄФА та ФІФА, які загрожують новими санкціями.


Про це Байсултанов заявив в ефірі пропагандистського телеканалу "Матч ТВ". Колишній голова уряду Чечні назвав помилкою виключення кримських клубів з другого дивізіону чемпіонату Росії у 2014 році за вимогами УЄФА, оскільки це призвело до того, що стало можливим "Росію прогнути санкційними діями".


"Ми – не бананова республіка, а одна з найбільших держав цього світу. Зі своєю конституцією, зі своїм законом. І ми не є філією УЄФА, ФІФА чи ще когось. Це наша територія, наша країна, громадяни Росії. І питання таке взагалі не повинно стояти. Будуть проблеми, включать нас кудись або не включать - мені начхати. Росія завжди намагається вирішити все мирно, але, на жаль, це починають сприймати як слабкість. А Росія – не слабка, вона ніколи не стане на коліна", – сказав чиновник.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) призупинив членство Росії після того, як Олімпійський комітет РФ (ОКР) незаконно включив до свого складу ради Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.