20 жовтня 2023 16:06

Зірки МЮ та "Мілана" розкритикували українського арбітра: подробиці претензій футболістів збірної Данії

Зіркові гравці національної збірної Данії Расмус Хейлунн та Сімон К'яєр розкритикували українського арбітра Віктора Копієвського, який обслуговував матч відбору Євро-2024 проти Сан-Марино.


Віктор Копієвський відпрацював головним арбітром у матчі восьмого туру відбіркового турніру Євро-2024 між національними збірними Сан-Марино та Данії, що відбувся 17 жовтня (1:2).

Данський нападник Манчестер Юнайтед Расмус Хейлунн залишився незадоволеним рішеннями українського рефері в зустрічі через епізод на 88-й хвилині, коли захисник господарів Роберто Ді Майо вдарив його коліном у спину і отримав лише жовту картку.


«Фол не мав нічого спільного із футболом. Таке не повинне каратися лише жовтою карткою. Це удар коліном у спину – пряма червона картка. Вони (гравці Сан-Марино) почали це робити, тому що їм не було чого втрачати».


Капітан та захисник збірної Данії Симон К'яєр, який виступає за Мілан, підтримав свого партнера з національної команди.

«Це чиста червона картка, бо фол був на 100 відсотків навмисним. Я сказав про це судді прямо на полі. У нас також є VAR. Виразно видно, що він (гравець Сан-Марино) робить це свідомо», – сказав К'яєр в інтерв'ю телеканалу TV2.


32-річний Копієвський, який був визнаний найкращим рефері України у 2018-му та 2019-му роках, є арбітром ФІФА з 2020-го року.

Збірна Данії провела вісім матчів, набрала 19 очок і посідає друге місце у турнірній таблиці групи H, поступаючись Словенії за різницею м'ячів.