20 жовтня 2023 09:23

Олександр ХАЦКЕВИЧ: "Всі втомилися від війни. Але народ України має мету - захистити і звільнити свою землю"

Екс-тренер "Динамо" Олександр Хацкевич розповів про свою допомогу Україні під час війни з Росією.


— Усі втомилися від війни. Я сам зараз у поїздці Європою, зустрічаюся з дітьми-переселенцями, з їхніми батьками та людьми, які їм допомагають. Дуже багато втоми, не лише фізичної. Вам не передати відчуття, коли ти бачиш ці очі, коли бачиш цих дітей, батьків. Хтось постраждав фізично від цього всього. Але народ України має мету захистити і звільнити свою землю.


Поки я маю таку місію і я можу десь чимось допомогти, я це із задоволенням роблю. Матеріальне — це найпростіше: взяв та перерахував гроші на рахунок певного фонду чи організації. Якщо є голова, дві руки і дві ноги, гроші можна заробити, і нічого з тобою не станеться, якщо ти допоможеш. А іноді добре слово допомагає більше, ніж гроші.


Тому коли у мене з'являється можливість і мене запрошують на такі заходи, завжди кидаю все та їду в іншу країну чи інше місто, якщо треба — лечу.


- Чи думаєте про повернення в Україну?

- Сьогодні маю певні обмеження у переміщенні не до країн Євросоюзу. Тому не можу повернутися ні до України, ні до Білорусі. Обов'язково повернуся в Україну, сподіваюся, що це станеться якнайшвидше. Я живу там, там мій дім.