19 жовтня 2023 22:44

Лукас ТЕЙЛОР: "Без усіляких жартів можу сказати - "Полісся" здатне боротися за титул. Якщо ми можемо обіграти "Динамо", то чому б не обігравати інших"

Новачок "Полісся" Лукас Тейлор висловив свою думку про чемпіонат України, а також розповів, які завдання, на його думку, може ставити перед собою команда.


- Ти чудово знайомий з особливостями українського футболу: як би ти охарактеризував український чемпіонат – у якому стилі грають команди, чи можна порівняти Українську Прем'єр-Лігу з іншим чемпіонатом і якщо так, то з яким та за якими критеріями?

- Насправді, не важливо з яким чемпіонатом Європи чи світу порівнювати, але УПЛ відрізнялася та відрізняється інтенсивністю, фізичною підготовкою та зусиллями, які докладають гравці на полі. Важливо відзначити, що кожен віддає себе на полі, щоб виграти гру. І лише такі команди в УПЛ, які віддають себе на полі, вони мають перевагу.


- Якщо говорити про загальне враження від України: чим тобі сподобалася країна, може чимось здивувала?

- Мені подобається теплота та душевність людей тут. Мені та моїй дружині теж дуже сподобалося тут. Поки що вона, на жаль, не в Україні, але я сподіваюся, що скоро зможе приїхати. Ми були приємно вражені, бо нас завжди приймали з винятковою гостинністю. Таке ставлення дуже приємне. Тут я та моя сім'я відчували себе по-справжньому як удома.


- Чи ставиш ти перед собою якісь особисті футбольні цілі на період у клубі?

- На це питання можна відповісти дуже коротко: я хочу стати найкращим гравцем ліги на своїй позиції крайнього правого захисника, хочу разом із командою виграти титул та вдало виступати у єврокубках.


- Як ти оцінюєш перспективи команди нинішнього сезону, наскільки реальні можливості "Полісся" поборотися за високі місця в турнірній таблиці?

- Якщо повернутися до перспектив команди, то, без жодних жартів, я можу впевнено сказати: ми здатні боротися за найвищі місця та титул. Адже лакмусовим папірцем може бути гра з "Динамо". Це команда, яку складно обіграти, в якому стані й на якому рядку в таблиці вона не знаходилася б. Ми ясно дали зрозуміти, якщо ми можемо обіграти "Динамо", то чому б не обігравати інших, адже явних лідерів у чемпіонаті немає.


Фото: ФК "Полiсся"