19 жовтня 2023 17:03

Голова FA про відмову підсвічувати "Уемблі" кольорами прапора Ізраїлю: "Свідомлю, що це завдало біль єврейській спільноті. Але ми повинні виявляти співчуття до всіх невинних жертв"

Глава FA висловився про відмову підсвічувати арку "Уемблі" кольорами прапора Ізраїлю.


Футбольна асоціація Англії (FA) оголосила про акцію на згадку про «безневинні жертви подій в Ізраїлі та Палестині» на жовтневих матчах збірної Англії – хвилина мовчання та пов'язки. При цьому на «Уемблі» дозволили символіку лише збірних, хоча обговорювався варіант підсвічування арки стадіону, чого вирішили не робити.

«Я усвідомлюю, що наше рішення завдало біль єврейській спільноті, яка вважала, що ми мали підсвітити арку і продемонструвати сильнішу підтримку. Це одне з найважчих рішень, які нам доводилося приймати, і посилити біль – це останнє, чого нам хотілося. Ми не змушуємо всіх погоджуватися з нашим рішенням, але просимо зрозуміти, як ми прийшли до нього.


Тоді ми відчували, як і зараз, що футбол має виступати за мир та людяність, і що ми маємо виявляти співчуття до всіх невинних жертв цього жахливого конфлікту. Наше співчуття та симпатія спрямовані на сім'ї та дітей зокрема. Це була послідовна думка.


Можна легко спитати, чому ми були єдиним видом спорту, який обговорюють у такому ключі. Але також можна запитати, чому «Уемблі», здавалося, був єдиною спорудою, що обговорюється в країні, коли у нас так багато пам'яток.


Однак ми розуміємо, що вплив футболу означає, що ми завжди будемо у центрі уваги, і з цим потрібно просто змиритися. Нарешті, цей тиждень змусив нас замислитися над тим, як і коли нам слід підсвічувати арку. Ми розглянемо це питання найближчими тижнями», – сказав Марк Буллінгем.