19 жовтня 2023 11:13

В'ячеслав ШЕВЧУК: "Далі ми повинні здивувати італійців"

Ексгравець збірної України В’ячеслав Шевчук в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми враженнями від жовтневих матчів національної збірної в рамках кваліфікації до Євро-2024.


- В'ячеслав, почнемо з останнього матчу українців з мальтійцями. Чому синьо-жовті примусили вболівальників так нервувати в першому таймі?
- Мені здається, що все ж таки недооцінки збірної Мальти не було. Видався складний матч. Всі маленькі збірні добре організовані тактично і фізично. Тяжко щось приховати, треба виходити на кожну гру максимально налаштованими.

- Автогол захисника збірної Мальти Раяна Камензулі виручив в першому таймі?
- Є можливість – треба бити. Добре, що зрівняли рахунок.

- В цілому, як вам гра головної команди в жовтневих матчах?
- Дуже важкі матчі. Важливо, що взяли шість очок і є шанси виходити з групи. Не так давно змінився головний тренер, треба адаптація і гравцям, і тренеру. Специфіка роботи збірної відрізняється від клубного футболу. За короткий проміжок часу важко одразу ввійти в гру. Я впевнений, що команда буде з кожною грою додавати і посилювати свої позиції.

- Наступний матч в листопаді гратимемо з італійцями. Це вирішальне протистояння?
- З Італією можемо грати на рівних. У нас чимало футболістів, які грають в топ-чемпіонатах і на провідних ролях. Циганков та Довбик зараз прогресують, Мудрик один може вирішити долю гри. Наші гравці нічим не гірші за виконавців Скуадри. В Мілані був важкий матч, але зараз важливо, щоб гравці максимально відновились й змогли показати свій футбол.


- Дебютний гол Михайла Мудрика за збірну які приніс враження?
- Мудрик – талановитий гравець, який працює над собою. Я чув критику на адресу Михайла від наших ексгравців. Але зовсім з ними не згоден. Мудрик в 21 рік переїхав в топ-чемпіонат, можливо сума трансферу дає тиск, але він топ-гравець, йому потрібен певний період адаптації. Якщо йому дати простір – вирішить долю матчу. Цей гол додасть йому впевненості й рішучості. Мудрик все розуміє сам, розвивається, прогресує, трохи не вистачає фарту, але голи прийдуть. В «Челсі» йому довіряє головний тренер, і це важливо для гравця в збірній.

- Чого нині не вистачає нашій команді в захисті?
- Є проблеми в плані командної компактності в захисті, іноді помітні індивідуальні помилки, над цим треба працювати.

- Чи є чим українцям здивувати італійців в останньому матчі відбору?
- Нам треба бути більш активними, зробити щось для них неочікуване, можливо, наша команда буде краще підготовлена фізично, можливо, треба запропонувати інтенсивну гру, високий пресинг. Але це вже як тренерський штаб вирішить. У нашої команди є хороші шанси, всі гравці грають на перших ролях, тому я впевнений в наших хлопцях.