17 жовтня 2023 08:40

Поліція продовжує пошуки вбивці двох шведських фанатів у Брюсселі, підозрюваний - тунісець, який нелегально живе в Бельгії

У Брюсселі зберігають найвищий рівень терористичної загрози після вбивства двох шведських фанів ввечері 16 жовтня, повідомляє HLN.


Бельгійська поліція отримала інформацію про підозрюваного у злочині - це 45-річний Абдесалем Лассуе, тунісець, який нелегально проживає в країні та відомий своєю радикалізацією. Поліціянти провели обшук в його будинку в Схарбеку - одній з комун Брюсселя. Підозрюваного не знайшли, пошуки тривають.

Таксист, який був поранений під час атаки на шведських фанів, отримав медичну допомогу. Його життю не загрожує небезпека.

Школи не закриватимуть. За словами прем’єр-міністра Бельгії Александера Де Кроо, аналіз органу, який аналізує терористичну загрозу, показав, що конкретної загрози дітям чи школам немає.

Поліція надала громадянам Швеції особливий нагляд. Шведи прибули в Брюссель на матч національної збірної у кваліфікації Євро-2024 проти Бельгії. Гру призупинили в перерві, коли команди дізналися про теракт. УЄФА в підсумку скасувала матч.