16 жовтня 2023 23:17

Володимир БРАЖКО: "Спершу я засмутився, що не перейшов в "Торіно", але тоді продали Сидорчука і зрозумів, що на мене розраховують"

Півзахисник "Динамо" Володимир Бражко висловився про свою гру за київську команду.


– За останній місяць вам вдалося стати основним гравцем у "Динамо", забити кілька голів. Чи допомагають забиті голи зняти тиск і відповідальність за гру в "Динамо"?


– Так, голи і асисти допомагають в адаптації і впевності. З кожним матчем я стаю спокійнішим, бо перші матчі були нервозні. Від мене очікували, що я там буду забивати голи і робити асисти. З "Ворсклою" не вийшло, але ми виграли, я був задоволений. Є куди рости у всіх якостях.

– Чим відрізняються функції в "Динамо" і в збірній?

– Відрізняється стиль гри. У "Динамо" мені потрібно більше грати на атаку, від мене більше залежить розвиток атаки. У "молодіжці" теж залежить розвиток, але попереду є ще два інсайди, які більше на атаку спрямовані, а я більше на оборону працюю.


– На старті сезону багато «Динамо» пропускає, критикують команду за гру в захисті. На вашу думку, з чим це пов'язано?

– Нестача концентрації, мабуть. Не в грацях справа. Просто відсутня концентрація в певних моментах. От коли з «Поліссям» в останньому матчі, вигравали 2:1, суперник заробив червону картку і все. Думали, що все в наших руках, а так вийшло, що ми програли.

– Певна розслабленість після того, як ви виходите уперед в рахунку, це теж є проблемою?

– Так, десь теж це є. Може, це і є проблема.

– Інтерес від "Торіно", який був влітку. Наскільки були готові їхати?

– Це було приємно. Перша команда, яка цікавилась мною і зробила пропозицію. Звісно, я вірив, що можу перейти, але це було рішення президента [не продавати]. Спочатку я засмутився, але потім продали Сергія Сидорчука, я зрозумів, що мене розраховують [в "Динамо"] і треба доводити, показати в "Динамо" сезон-два і тоді йти, якщо домовляться клуби.

– Який іноземний чемпіонат подобається?

– Італія, Англія мені подобається дуже, Бундесліга. Усі з топ-п'ять (сміється).