16 жовтня 2023 09:45

Златко Далич: "Хорватія опинилася в ситуації, в якій не все залежить від нас"

Головний тренер збірної Хорватії Златко Далич прокоментував виїзну поразку від Вельсу (1:2) в кваліфікації Євро-2024.


«Вітаю суперника з перемогою, ми знову були не в найкращій формі. Вельс був більш агресивним і компактним. Ми заслужено програли. В обох жовтневих матчах у нас не було енергії та сил ми не створили жодного реального моменту.


За останні два з половиною роки ми програли дві гри, а тепер поступилися двічі протягом трьох днів. Нас дійсно було не впізнати. Причини поразок лежать на глибині - незіграність команди, травми, погана форма – все зійшлося воєдино.


Треба заспокоїтися, зібратися і готуватися до двох матчів, які ще залишилися. Якщо ми будемо грати так, як з Вельсом та Туреччиною, то і в наступних іграх у нас будуть проблеми. Втім, нам завжди було важко у відбіркових турнірах, але я сподіваюся, що і ця кваліфікація завершиться так само успішно, як попередні.


Зараз нас потрапили в ситуацію, в якій не все залежить від нас і нам буде дуже важко. Ми не очікували, що опинимося в такій ситуації, але ми маємо вчитися на цьому і вірити, що можемо стати краще і вийти на чемпіонат Європи-2024», – сказав Далич.

За два тури до кінця кваліфікації збірна Хорватії має однакову кількість очок з Вельсом, але поступається валлійцям за показником очних зустрічей. У листопаді команда Златко Далича зіграє заключні матчі відбору проти Латвії та Вірменії.