15 жовтня 2023 09:32

Артем ФРАНКОВ: "Динамо" та "Жирона" зацікавлені в переході Циганкова, але у iнтерес "Баварії" не дуже вірю"

Відомий спортивний журналіст Артем Франков поділився думкою про інтерес мюнхенської Баварії до півзахисника іспанської Жирони та збірної України Віктора Циганкова.

Віктор Циганков перейшов до Жирони з Динамо за п'ять мільйонів євро у зимове трансферне вікно і став одним із лідерів каталонської команди, завдяки чому потрапив у сферу інтересів низки європейських грандів.

Відомий спортивний журналіст Артем Франков висловився про можливий перехід півзахисника до німецького гранду в інтерв'ю сайту «Український футбол».

«Запускати такі чутки – це агентське завдання. Тобто до гравця має постійно бути присутнім ось такий безперервний трансферний інтерес. Щодо інтересу Баварії, то я налаштований абсолютно спокійно і поки що не дуже в це вірю.


По-перше, у Баварії, є кому грати, у тому числі й праворуч. Чи це пов'язано з тим, що Гнабрі зламав ключицю? Але в будь-якому випадку, якщо говорити про інтерес до Циганкова, то перехід може статися лише взимку, а на той час Гнабрі точно видужає».


Франков також заявив, що у продажу Циганкова зацікавлена не лише Жирона, а й Динамо. Згідно з домовленістю між двома клубами, кияни отримають 50% від суми трансферу, якщо вона не перевищить 20 мільйонів євро, або 30%, якщо ця сума виявиться більшою.


«Я вважаю, що, звичайно, Динамо має всіляко вітати угоду такого роду, бо гроші команді потрібні. І тим більше, що сам догляд Циганкова за непристойно малі гроші насамперед розрахований на подальші перепродажі футболіста.


Це дуже добрі, на мій погляд, умови. І Жирона, і Динамо зі страшною силою зацікавлені у тому, щоб Циганков перейшов. Давайте їм у цьому допомагати. Давайте всіляко писатимемо, що так, дійсно, а чому б ні?».


Журналіст також назвав суму, яку Баварія може сплатити за Циганкова.

«Пора безглуздих витрат імені Саліхаміджича сягає минулого, тому там можна говорити про щось між 20 і 30 млн євро. Я зупинився б на сумі в 20 мільйонів».