13 жовтня 2023 14:59

"Немає кого боятися". Капітан збірної України U-21 Бражко розповів про очікування від гри з Англією після розгрому Люксембургу

Молодіжна збірна України здобула свою другу перемогу в двох матчах відбору Євро-2025 з футболу. На виїзді команда Унаї Мельгоси розгромила Люксембург — 3:0.


Єдиний гол українців у першому таймі провів нападник Ігор Краснопір. У другому ж таймі спрацювали заміни головного тренера Унаї Мельгоси: Богдан В'юнник та Ілля Квасниця, які розпочали матч у запасі, довели рахунок до розгромного.


Повний матч на полі провів капітан української "молодіжки", півзахисник Володимир Бражко. Чинний півфіналіст Євро відіграв свій дев'ятий поспіль матч за Україну U-21 та зберіг за собою капітанську пов'язку після перших матчів під керівництвом Мельгоси.


Після матчу Володимир Бражко в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт поділився враженнями від гри з Люксембургом та розповів про очікування від домашньої зустрічі з Англією.


Про перемогу над Люксембургом:


"Задоволений. Головне, що перемогли. Індивідуально міг зіграти краще, але я задоволений грою і командою сьогодні, що всі допомогли, коли було непросто. І це добре, що може замінити гравець і допомогти команді".


"Люксембуржці багато блокували мої удари. Я три рази пробував — тричі заблокували. Можна сказати, що не вийшло [вдало пробити], але сподіваюся, що з Англією вийде".


Про жовту картку наприкінці основного часу:


"Вони почали жорстко грати, багато розмовляти. Як капітану команди, [мені] треба було вступатися. Я теж пішов жорстко у відбір, щоб [суперники] відчували, що ми на полі. Це був знак, що їм теж треба озиратися".


Про прийдешній матч проти Англії:


"Чинний чемпіон, можна так сказати. Але будемо готуватися. Всі команди програють, нічого страшного немає, немає кого боятися".


Про підтримку команди в Люксембургу:


"Так, відчувалася підтримка, дуже багато людей прийшло підтримати нас — це дуже добре. Було класно грати, класна атмосфера. Сподіваюся, що в Кошице [на матчі з Англією] буде ще більше людей: тут квитки були платні, там безкоштовно, тож може бути більше".


Коли відбудеться наступна гра України U-21?


У понеділок, 16 жовтня, команда Мельгоси зіграє з Англією. Початок гри — о 19:30 за київським часом.


На тлі повномасштабної війни в Україні "молодіжка" прийматиме англійців у словацькому Кошице.


Україна та Англія між собою визначатимуть лідера групи F, після двох матчів набравши максимально можливі шість очок.